Türkmenistan Milli Tarafsızlık Bayramı törenle kutlandı

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Türkmenistan Milli Tarafsızlık Bayramı'nı Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlediği törenle kutladı.

Tekirdağ 21.12.2014 16:15:00 0
Türkmenistan Milli Tarafsızlık Bayramı törenle kutlandı

KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun “Dünyamızı Tanıyalım” adı altında gerçekleştirdiği ilk etkinlik olan Türkmenistan Milli Tarafsızlık Bayramı kutlamalarına NKÜRektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Uluslar arası Öğrenci Topluluğu Başkanı Erdi Şerif “Üniversitemizdeki diğer uluslararası kardeşlerimizin de ülkelerinin önemli günlerini kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

FARKLI MEDENİYETLERE ÖNEM VERİYOR

Uluslar arası Öğrenci Topluluğu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Kataali, üniversitede farklı medeniyetlere gösterilen öneme dikkat çekerek, “Üniversitemiz öğrencilerinin farklı ülkelerden gelmeleri zenginlik. Bize bu özel günü yaşatan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da “300 civarında uluslararası kardeşimiz var. Dünya artık küçük bir köy.  Ülkeleri tanımayı arzu ettik. Öğrencileri derslerinin dışında sosyal aktivitelerde bir araya getirerek kaynaştırmayı amaçlıyoruz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan Uluslararası öğrenciler Türkmen Milli Tarafsızlık Bayramını kutladı. Program, Türkmenistan tanıtım filminin izletilmesiyle devam etti.  Daha sonra Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi  Yhlas Gurbanov, şiir dinletisi sundu.  Şiir dinletisini Kafkas Dans Grubu ve Türkmen öğrenciler Kafkas oyunu ve Lezingo gösterisi izledi. Katılımcılardan büyük alkış toplayan dans gösterisinin ardından Ziraat Fakültesi öğrencileri Dovlet Kurbanov ve Yazmuhammed Durdyyev  “Diyarım” şarkısını söyledi.

DAHA KOLA HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Program NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e Türkmen Milli Kıyafeti takdimi ile devam etti. Türkmen Milli Kıyafetini giyen Prof. Dr. Osman Şimşek, “Türkmenistanlı kardeşlerimin Milli Tarafsızlık Bayramı’nı kutluyorum. Üniversitemizi tercih eden misafir kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. 360 civarında misafir öğrencimiz bulunuyor. Onların yaşamlarını daha kolay hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Türkmen öğrencilerin mili dansları küşdep ardından, üniversitedeki uluslararası öğrencilerin bir kısmı sahneye çıkarak “Vatanım” türküsünü seslendirdi. 

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10