'Liseli Gençler Efendimizin İzinde' yarışması yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülke genelinde yapılan "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi Yarışmasının Çerkezköy ayağı da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesiâ

Çerkezköy 21.12.2014 18:30:00 0

600 ÖĞRENCİ KATILDI

Çerkezköy’de yarışmaya yaklaşık 600 liseli öğrencinin katıldığını ifade eden Çerkezköy AGD Eğitim Birimi Başkanı ve İlçe Başkan Yardımcısı Mücahid Engin Ateş, “Amacımız Peygamber efendimizin hayatını gençlere ulaştırmak ve bu vesile ile salih bir nesil oluşturmak. Günümüz şartlarında böyle bir çalışma yapmak çok zor. Ancak Efendimizin hayatı için ne kadar fedakarlık, çalışma yaparsak yapalım az geliyor. Çünkü o alemlere rahmet olarak gönderilmiştir” dedi.

GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLATILDI

Siyer-i Nebi sınavının geçtiğimiz yıl Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye genelinde başlatıldığını anımsatan “Gençlerimize çok fazla olumsuz şeyler aşılanıyor. Bizler de gençleri bu tür olumsuz şeylere yönlendirmelerine karşı ıslaha sürükleme gayreti içerisindeyiz. Gerçek manada barışı, huzuru, adaleti, iyilik ve güzelliği elde etmek istiyorsak bunun yolu Kuran’ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatıdır. Gençlerimiz ahlaki ve manevi buhran içerisindedirler” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Yarışmada birinciye Umre ödülü, ikinciye bilgisayar, üçüncüye, cep telefonu, ve birçok ödülün verileceği ifade eden Ateş “Yarışmanın sonucu 31 Aralık’ta düzenleyeceğimiz Mekke’nin Fethi programında açıklanacak. Geçen yıla göre çok fazla yoğunluk oldu. Tüm ilçelerde ve merkezdeki okullarda öğrencilerimizin ayağına gidilerek bizzat kayıt çalışmaları yapıldı. Bunun sonucunda, gençlerin yoğun ilgi gösterdi” dedi.

Çerkezköy Haber  / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10