Muhtarlar çalıştayda bir araya geldi

Tekirdağ'daki muhtarlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2.'si düzenlenen Muhtarlar Çalıştayı'nda bir araya geldi.

Tekirdağ 23.12.2014 11:43:00 0
Muhtarlar çalıştayda bir araya geldi

LÜGATIMIZDA YORULMAK YOK

Ramada Otel’de düzenlenen çalıştayda konuşan Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Göreve geldiğimde muhtarlarla iki büyük çalıştay yapacağımı söylemiştim. Bugün 2. Muhtarlar Çalıştayımızda bir aradayız. Bizim lügatımızda yorulmak yok. Muhtarlarımızın her zaman, hiçbir aracı kullanmadan sadece bizimle irtibat halinde olmasını bekliyorum. Muhtarlarımız kendi mahalleleri ile ilgili işlerini Büyükşehir bünyemizde çözemiyorsa  zaten oluyor demektir araya kimseyi sokmaya gerek yok. Artık siyaset yok hizmet var. Hizmetin merkezi de Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’dir. Temelleri sağlam olmadan inşa edilen binalar bir gün gelir yıkılır. Biz bu anlamda sağlam temeller üzerine bir büyükşehir belediyesi inşa ettik.

Öncelikle Fen İşleri bünyemizdeki makine parkımızı güçlendirdik. 20 Milyon TL’lik makine alıyoruz. Yol çalışmalarımız için güçlü bir şekilde start vereceğiz” dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARI OLACAK

TESKİ’yi yeni kurduklarını ifade eden Albayrak “Su insanın can damarıdır. Bu anlamda TESKİ’nin de hizmet aşamasına gelmiş olması ilimiz için çok önemli. Hizmet istemek sizden, yapmak bizden. Köy ve belde muhtarlıklarımızı daha güçlü hale getirmek istiyorum. Her

muhtarımıza bir internet ve telefon hattı için çalışmamız var. Yasa müsaade ederse bunu gerçekleştirmek istiyorum. İlçelerimizde sıcak asfalt çalışmalarımız olacak. Bunun için hazırlıklarımız devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığımız Mart’tan itibaren çok güçlü bir şekilde çalışmalarına başlıyor” dedi.

HİZMET ÜRETİYORUZ

Altınova ve Değirmenaltı Mahalleleri için 15 Mart’tan sonra kazıların sona ereceğini ve yol çalışmalarının başlayacağını ifade eden Albayrak “2015 yılında çok sık proje kabullerinde ve temel atmalarda birlikte olacağız. Hizmet yağmuru başlayacak. Artık Tekirdağ büyükşehir oldu. Elde edeceğimiz başarılar Kadir Albayrak’ın değil 874.575 nüfusunun başarısı olacaktır. Kırsal kesimi devraldığımız gibi devretmeyeceğiz. 2019 yılında bütün projelerimizi hayata geçirmiş olarak halkımızın karşısına çıkacağız. Burada yaptığımız 6 saatlik çalıştay beni çok mutlu etti. Büyükşehir Belediyesi’nin geride kalan zaman dilimi içerisinde ne yaptığını soranlara bugün burada yapılan sunumlar iyi bir cevap olmuştur diye düşünüyorum. Bu anlamda hizmetin siyaseti olmaz. Biz Tekirdağ için, Tekirdağ halkı için hizmet üretiyoruz” dedi.

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da TESKİ’nin 2014 yılında yaptığı çalışmalar ve 2015 yılı hedefleri ve hayata geçirilecek projeler ile ilgili bilgiler verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonu doğrultusunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili genel bilgilendirme yaptı. Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Ulaşım Daire Başkanı Zeki Gürcün, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan, daire başkanlıklarının yaptığı çalışmalar ile ilgili birer sunum yaptı.

MAHALLELERİNDEKİ SIKINTILARI ANLATTILAR

İlçeleri temsilen birer mahalle muhtarı kürsüye gelerek birer konuşma yaptı. Şarköy’ü temsilen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Suna Özen, Malkara’yı temsilen Yaylagöne Mahalle Muhtarı Abdi Öztürk, Hayrabolu’yu temsilen Çıkrıkçı Muhtarı Gürol Orta, Muratlı’yı temsilen Aşağı Sevindikli Muhtarı İsmail Keten, Saray’ı temsilen Çukuryurt Muhtarı Mümin Değirmenci, Kapaklı’yı temsilen Karaağaç Muhtarı Özgür Cengiz, Çerkezköy’ü temsilen İstasyon Mahallesi Muhtarı Bahri Çakır, Ergene’yi temsilen Velimeşe Muhtarı Mehmet Ergun, Çorlu’yu temsilen Şeyh Sinan Mahallesi Muhtarı Salim Sarıer ve Süleymanpaşa’yı temsilen 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Açıkgöz bir konuşma yaparak mahallelerindeki ve çevre mahallelerindeki sıkıntıları anlattı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10