Davutoğlu Edirne'de müjde ve talimat verdi

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere karayoluyla İstanbul'dan Edirne'ye geldi.

Bölgede Gündem 25.12.2014 10:14:00 0
Davutoğlu Edirne

PARTİLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ  

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen partisinin 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne’nin tarihteki önemine değinerek “ Aslında Edirne bizim tarihimizde Rumeli’ye açılan ilk kapıydı. Edirne tesadüflerin sonucu değildir. Edirne çok stratejik bir tercihin kültürel olarak ‘Ben burada öyle bir şehir inşa edeceğim ki bu şehir İstanbul’a bir model olacak ve İstanbul’daki dönüşümü de hazırlayacak’ diye güçlü bir iradeyle kurulan şehirdir” diye konuştu.

HIZLI TREN MUTLAKA GERÇEKLEŞECEK”

Edirne’yi hızlı trenle önce İstanbul’a, daha sonra da Balkan ülkelerine bağlayacaklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “İnşallah Edirne’de bundan sonra her fırsatta sadece Edirne değil, Trakya, Rumeli bizim için bütün sınır ötesi kardeşlerimize ulaşıp Edirne’yi serhad şehri, hani bir şekilde kenarda kalmış, son nokta şehir olmaktan çıkaracağız, Edirne’yi inşallah Balkanlar’a ve Avrupa’ya açılan ana merkez ve kapı şehri olma niteliğini tekrar inşa edeceğiz.İnşallah Edirne hızlı tren projesi yapılıyor, hızlı tren mutlaka gerçekleşecek” dedi. Trakya’da sosyal dokuyu korumaya özen gösterdiklerini ve Trakya Üniversitesi’nde Roman kültürünü araştırıma merkezi kurulacağını dile getiren Başbakan Davutoğlu, “Roman kardeşlerimize dönük olarak da özel bir çaba içindeyiz. Trakya Üniversitesi’nde Roman kültürünü araştırıma merkezi kurulacak. İnşallah Şubat ayı içinde de Roman kardeşlerimizle çok geniş bir katılımlı toplantıda bir araya geleceğiz” diye konuştu.

“ALTI AY BOYUNCA KESİNTİ YAPILMAYACAK”

Başbakan Davutoğlu, büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşlara, il ve ilçe belediyelerine genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmayacağı müjdesini de verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sektörel dönüşüm programlarının 7 tanesini açıkladıklarını belirterek, “8’incisi kayıt dışı ekonomi. Onu ayrıca paket olarak ya bu Cuma ya önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.  Yaşanan yoğun tempoda muhalefet partileri ile uğraşacak vakitleri olmadığını kaydeden Davutoğlu, “Onlar ise başka işleri olmadığı için sadece bizimle uğraşıyorlar. Yalan, yalnız hesaplar ve haberler üzerinden bizimle uğraşıyorlar” diye konuştu.

VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Davutoğlu, toplantının ardından vatandaşlarla buluştu. Ziyaretleri sırasında yaşlı bir kadının apartmanın ikinci katından el salladığını gören Başbakan Davutoğlu, eve girdi. Halit- Şengül Mayadağ çifti ile bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, evde bir süre kaldıktan sonra ayrıldı. Yunanistan sınırı Pazarkule Sınır Kapısı’nda dostluk mesajları veren Başbakan Davutoğlu’na sınırda bulunan Yunan askerleri ve gümrük personeli çiçek ve çikolata hediye etti. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10