Demir: Bu kaleyi birlikte koruyacağız

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık'ın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir de görevinden istifa ederek milletve

Çerkezköy 26.12.2014 12:28:00 0
Demir: Bu kaleyi birlikte koruyacağız

GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ

İstifasının ardından İlçe Yönetimi tarafından başkanlığa getirilen yönetim kurulu üyesi Birol Öztürk, “Bugün bizim için güzel bir başlangıcın başıdır. Başkanımız Hasan Demir’le uzun yıllar bu çatı altında partimizin iyi yerlere gelmesi için mücadele ettik ve kendisiyle de yaklaşık yedi aydan bu yana birlikte çalıştık” dedi. Öztürk, Hasan Demir’e çıktığı bu yolda başarılar diledi.

 

 

İSTİFASINI AÇIKLADI

Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Hasan Demir de CHP’de kime ihtiyaç duyulduysa ona görev verildiğini  belirtti. İlçe teşkilatında daha önce çeşitli kademelerde görev yaptığını, haziran ayından ilçe kongresine kadar kayyum heyeti başkanı olarak görev yaptığını, ilçe kongresinde de ilçe başkanlığına seçildiğini anımsatan Demir “Haziran ayından bu yana 7 ay süre ile özveriyle yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekilliğine aday adayı olduğumu açıklıyorum” dedi. “Milletvekili aday adayı olmayı düşünürken neden ilçe kongresinde aday olduğu ve 2 ay içle başkanı yaptığı” konusuna da açıklık getiren Hasan Demir “Bizler uzun yıllardır Çerkezköy’de siyaset yapıyoruz. Bu konuda CHP kime ihtiyaç duyarsa ona görev verildi. Eğer Hasan Demir’e ihtiyaç duyduysa görev ona verilmiştir. Çerkezköy’ü kucaklayacak bir ekibe ihtiyaç var dediler ben de kabul ettim. Bu da fedakarlık yapmaktan geçer, ben de fedakarlık yaptım ve göreve varım dedim” diye konuştu.

 

 

PARTİYE KATKI VERDİĞİME İNANIYORUM

Partiye katkı verdiğine inandığını söyleyen Demir, bugünün ayrıca Atatürk’ten sonra ikinci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümü olduğunu ifade ederek, İnönü’yü de andı. Lise yıllarında başlayan siyasi aktivitesinin, yaşamının daima bir parçası olduğunu ifade eden Demir “Çerkezköy’e geldiğim yılların devamında özellikle 2002 genel seçimleri ile iş hayatı içerisinde siyasete dönük aktif duruma geçtim. 2004 yerel seçimlerine CHP’den belediye meclis üyesi adayı olarak katıldım. Sonraki yıllarda da hep CHP’de siyaset yaparak, çeşitli görevlerde bulundum” dedi.

CHP İLKELERİNE SONUNA KADAR BAĞLI KALACAĞIM

2011 Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Demir “Önseçimde Çerkezköy’den birinci olarak çıktım. Ama aday gösterilmedim. Üyelerimize teşekkür ediyorum. On lar sayesinde siyasette taçlandığım bir yaşam fırsatı buldum” dedi. Bir CHP neferi olarak 2014 yerel seçimleri de dahil olmak üzere bu kararlı mücadelesini yılmadan sürdürdüğünü ifade eden Demir “Partide büyük emekler verildi. 2014 yerel seçimlerinde Çerkezköy’de uzun yıllardan sonra CHP belediye başkanlığını kazandı” dedi. ‘Yerelde artık yeter’ diyerek yeniden yollara düştüklerini ifade eden Hasan Demir “Üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalıştık. Bir ekibin neler yapacağını ispatladık” dedi. Bu onurlu görevi kazanması halinde örgütün bir neferi olarak, birlik ve beraberlik için çalışacağını, Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil edeceğini, örgütlere, kadın kollarına, gençlik kollarına elinden gelen her türlü desteği vereceğini, herkesi kayıtsız şartsız kucaklayacağını, ötekileştirme anlayışında olmayacağını, siyaseti genelde ve yerelde halk adına en doğru şekilde yapacağını, ifade eden Demir, CHP ilkelerine de sonuna kadar bağlı kalacağını söyledi.

BU KALEYİ HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ

Yerel sorunları kendi sorunları gibi görüp çözüm odaklı ilişkiler sağlayacağını, genelde genel siyaset, yerelde de yerel siyaseti halk adına en doğru şekilde yerine getireceğini ifade eden Hasan Demir “Tekirdağ hepimizin ve bu kaleyi birlikte koruyup kollayacağız. Hep beraber kucaklayacağız ‘anlayışıyla’ çalışacağıma, yani bir vekil gibi olacağıma söz veriyorum ve Tekirdağ milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyorum” dedi.

HİÇBİR ZAMAN GÖREVDEN KAÇMADI

Basın açıklamasında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Hasan Demir’in ilçe teşkilatında ne zaman ihtiyaç duyulsa gelerek görev aldığını, hiçbir zaman görevden kaçmadığını belirtti. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin ekip ruhuyla başarıyı yakaladığını söyleyen Akay “Örgütün Hasan abisi 2015 genel seçimlerinde de başarıya soyundu. Çerkezköy’ün CHP’den bir milletvekiline ihtiyacı var” dedi. Bu dönemde bir milletvekili çıkaracaklarını söyleyen Akay, Çerkezköy’de bu potansiyelin olduğunu belirtti. Akay, Hasan Demir’e de başarılar dileyerek “Aday olduğunda da bizlerde yanında oluruz. Hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların sonunda Hasan Demir’i ilk kutlayan da eşi Emine Demir oldu. Basın toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP’li Belediye Meclisi Üyeleri ve ilçe yönetimi, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, milletvekili aday adaylığı konuşulan Metin Dönmez ve Dr. İsmail Doğaroğlu ile çok sayıda partili katıldı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10