Ergene konusunda ciddi önlemler alınmalı

Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen "Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım YÃ

Tekirdağ 26.12.2014 12:54:00 0
Ergene konusunda ciddi önlemler alınmalı

CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI

Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Ortak Araştırma Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukcu, proje hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. “Proje ve Proje Faaliyetleri” hakkında bilgi veren Prof. Dr. Fatih Konukcu, proje ile yakından ilgili olan “Küresel Su Krizi, Türkiye ve Trakya Perspektifi” konusunu ele alan sunum gerçekleştirdi. Trakya Bölgesi’nde Marmara ve Ergene Havzaları olmak üzere toplam iki havza bulunduğunu ifade eden Konukcu, Ergene Havzasının kirliliği bakımından ciddi önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

SUNUM YAPILDI

Toplantı, Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli (ILMM-BSE)” Projesi Veri Yönetim Koordinatörü ve NKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Albut’un “ILMM-BSE Projesi Kapsamında Entegre Yönetim Sistemi” konulu sunumuyla devam etti. Prof. Dr. Selçuk Albut, Entegre Yönetim Sistemlerinin, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Yönetim Bilgi Sistemleri ile ihtiyaçlarının karşılanmadığı, çok yüklü veri ve işlem gerektiren durumlarda kullanılan bir sistem olduğunu belirterek, arazi kullanım yönetiminin modellenmesi, ortak ülkeler arasında veri akışının sağlanması ve verilerin depolanması amacıyla proje kapsamında Üniversitemizde kurulan Entegre Yönetim Sistemi kullanıldığını aktardı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10