Fırıncılara hijyen anlatıldı

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, fırıncıları hijyen konusunda bilgilendirdi.

Çerkezköy 26.12.2014 17:26:00 0
Fırıncılara hijyen anlatıldı

18 FIRIN SAHİBİ KATILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu’nda dün 15.00-16.30 saatleri arasında düzenlenen hijyen eğitimi seminerine Çerkezköy’de üretim yapan 37 ekmek fırınından 18’inin sahibi katıldı. Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay “Bu hijyen eğitimi seminerleri çok önemli” dedi. Ekmek üretimi yapan tüm fırıncılara hijyen eğitimi vereceklerini söyleyen Altay “Sizlerin ne denli  zor koşullar altında hizmet verdiğinizi ve işiniz gereğince çalışma şartlarınızın da ağır olduğunu biliyoruz. Ancak tüm gıda üretimi yapan yerler gibi sizlerde gıda üretimi yapan yerler olarak hijyen koşullarına ve kurallarını uymak zorundasınız” dedi.

UYMAYANLARA CEZA UYGULANACAK

Hijyenin sağlık için olmazsa olmazlardan biri olduğunu vurgulayan Altay “Sizler bu eğitimde öğrendiklerinizi yerine getirerek üretim yapacaksınız” dedi. Altay, hijyen kurallarına belirtilen koşullara göre uymayanlar yada yerine getirmeyenlere ağı para cezası uygulanacağını da ifade etti.

SERTİFİKA VERİLECEK

Fırıncılara yönelik verilen  hijyen eğitimi seminerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çerkezköy İlçe Müdürü İsa Altay, İlçe Müdürlüğü görevlilerinden Ferya  Arslan  Çolak, Abdül Kadir Geylani Okatan, Çerkezköy Fırıncılar Dernek Başkanı Mehmet Sait Erdem ve fırıncılar katıldı. Seminere katılamayan diğer fırıncılar da eğitim verileceği, yapılacak sınavda başarılı olanlara da sertifika verileceği ifade edildi.

Çerkezköy Haber / Burak ALMACI

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10