Ambalaj atıkları kafeslerle toplanacak

Kapaklı Belediyesi, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde dönüştürülebilir olduğu halde çöpe giden atıkları kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye geri kazandıracak.

Kapaklı 27.12.2014 11:14:00 0
Ambalaj atıkları kafeslerle toplanacak

KAFESLER DE KONULMAYA BAŞLANDI

Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinde belirli noktalara konulan Cam Toplama Kumbaraları, Karaağaç ve Kapaklı’ya bağlanan 5 mahalleye de yerleştirildi. Ambalaj atıklarının kaynağında toplanması konusunda da ilçe genelinde ambalaj atığı toplama kafesleri koymaya başlayan Kapaklı Belediyesi, Tarhan Geri dönüşüm ve TÜKÇEV iş birliği ile Ambalaj atığı toplama kafeslerini 25 noktaya yerleştirilmeye başlandı. Kafes sayısının 101’e çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

KAYNAĞINDAN AYRI TOPLANACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kapaklı belediyesi olarak ambalaj atıklarının çevreye vereceği zararın önlenmesi, ambalaj atıklarının tekrar kullanım, geri dönüşüm ve geri kazanım yolu ile bertaraf edilecek ekonomiye geri kazandırılması ve ambalaj atıklarının belirli bir plan dahilinde kaynağında ayrı toplanması, taşınması, ayrıştırılması konusunda teknik ve idari standartların oluşturulması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Belediye olarak sürdürülebilir çevre inşa etmeye önem verdiklerini ifade eden Mandalı “Geri dönüşümü mümkün atıkların bir yönetim planı çerçevesinde toplanmasını gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10