Pazarda etiket zorunluluğu

Çerkezköy'de hijyen eğitimine tabi tutulan 70 pazarcı esnafına sertifikaları verildi. Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Terzi, "Kısa bir s?

Çerkezköy 27.12.2014 11:44:00 0
Pazarda etiket zorunluluğu

SERİFİKALARINI ALDILAR

Verilen hijyen eğitiminden memnun kaldıklarını söyleyen Terzi “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zorunlu kılınan hijyen eğitimini alan arkadaşlarımızdan sonra eğitim almayanlar da kısa zaman içinde bu eğitimi alacaklar. Bu eğitim sayesinde Pazar esnafımızda gereken hassasiyeti göstererek hizmetini verecek” dedi.

ETİKET KOYMAK YASAL BİR SORUNLULUK

Artık Pazar esnafının sattığı tüm ürünlere etiket koyma zorunluluğunun olduğunu ifade eden Terzi “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi tarafından gönderilen yazıda tüm pazar esnafının sattığı ürünlerine etiket koyma zorunluluğunun olduğu belirtildi. Artık her pazarcı esnafı sattığı ürüne etiket koymak zorunda” dedi. Terzi, fiyat etiketinde ürünün satış fiyatı, ürünün adı, üretim tarihi, künye numarası, ürünün cinsi, gelenekselliği,  iyi tarım olduğu, organik ise organik olduğu gibi bilgilerin yer alacağını ifade ederek “Yapılacak kontrollerde ürünlerinde fiyat etiketi bulundurmayan ya da bulundurup da etikette yazılması gerekenleri belirtmeyen esnafa para cezası başta olmak üzere birçok yaptırımlar uygulanacak” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10