BİSADER'den Bulgaristan çıkarması

Çorlu Balkan Göçmenleri İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Derneği (BİSADER), kardeş dernek Smolyan Kültürel Paylaşım Derneği'nin davetiyle Bulgaristan'a gezi düzenledi.

Çorlu 30.12.2014 11:17:00 0
BİSADER

BULGARİSTAN’I GEZDİLER

Geçtiğimiz Haziran ayında iki kardeş derneğin yönetim ve üyelerinin katılımıyla Çorlu'da bir toplantı düzenlenmişti. Geziye BİSADER Genel Başkanı Cengiz Yazar, Dernek Eski Genel Başkanı Mehmet Cebeci, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz, katıldı. Çorlu'dan giden misafir heyeti Smolyan Kültürel Paylaşım Derneği Başkanı Mediha Zayimova ve dernek yöneticileri karşıladı. İki kardeş dernek arasında yapılan ikinci toplantıda, kültürel ve sosyal alanlarda yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 TÜRKLERİN YAŞADIĞI ŞEHİRLERİ ZİYARET ETTİLER

BİSADER heyeti Smolyan'ın tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra Bulgaristan'ın en ünlü kayak merkezlerinden biri olan Pamporovo'yu da gezme imkanı buldu. Ayrıca güzergah üzerinde bulunan ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali, Asenovgrad ve Ardino (Eğridere) de ziyaret edildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10