Kadınlara ücretsiz kanser taraması

Kapaklı Belediyesi sağlık problemlerinin önüne geçebilmek için hazırlanan projelerden ilki olan 'Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi' kapsamında Kapaklı Toplum Sağlığı

Kapaklı 5.01.2015 10:52:00 0
Kadınlara ücretsiz kanser taraması

KONTROLLER YAPILIYOR

Çalışma kapsamında Kapaklı Belediyesi'nin araçları ile evlerinden alınan kadınlar Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) getirilerek kanser taraması ve eğitiminden geçiriliyor. Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Kapaklı Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışmalarda, Pınarça Mahallesi ve Yanıkağıl Mahallesi ebeleri Nida Cankurt, Sevim Daz, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Hemşiresi Feride Ceylan ve Ercan Yılmaz tarafından gelen kadınlar bilgilendirilirken, ardından Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) kontroller yapılıyor.

PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Pakize Özgür Ünlü “KETEM’de 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması smear testi, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması mamografi testleri uygulanıyor” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da, “Kapaklı Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımızın beden ve ruh sağlıklarına yönelik “'Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi' hayata geçirdik. Proje kapsamında Belediyemizden ve Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşan bir heyet, ilçemizdeki kadınlarımıza ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyorlar” dedi.

50 KADINA TARAMA YAPILDI

Kapaklı Belediyesi olarak Kapaklı’da yaşayan kadınlara beden ve ruh sağlığı hizmeti verdiklerini dile getiren Mandalı “Şuana kadar Pınarça Mahallemiz ve Yanıkağıl       Mahallelerimize ulaşarak burada yaşayan yaklaşık 50 kadına kanser taraması ve ruh sağlığı hakkında danışmanlık hizmeti verildi. Büyükşehir Yasası sonrası mahalle olan tüm mahallelerimize de ulaşmayı hedefliyoruz. Bütün mahallelerimize kadar ulaşıp burada yaşayan kadınların beden ve ruh sağlığı kontrolleri yapılacak” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10