Yunanistan Başbakanı Samaras Edirne'de

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Türkiye-Yunanistan sınırı tampon bölgesi Pazarkule Sınır Kapısı'na gelerek, iade-i ziyarette bulundu.

Bölgede Gündem 5.01.2015 12:16:00 0
Yunanistan Başbakanı Samaras Edirne

İADE-İ ZİYARETTE BULUNDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Aralık 2014 tarihinde Edirne ziyaretleri programı kapsamında, Pazarkule Sınır Kapısı’na giderek, Yunanistan Başbakanı Samaras’ı telefonla aramış ve yeni yılını tebrik etmişti. Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, beraberindeki heyetle birlikte Pazarkule Sınır Kapısı’na gelerek, Türkiye’ye iade-i ziyarette bulundu.

KALABALIK BİR HEYET TARAFINDAN KARŞILANDI

Türkiye-Yunanistan sınırı tampon bölgede, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ başta olmak üzere kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Samaras’a Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı tarafından çiçek hediye edildi.

DUYGULAR KARŞILIKLI

Sınır birlikleri olarak komşu iki ülke arasında planlı, programlı ve dostani bir şekilde görevlerini sürdürdüklerini ifade eden Garnizon Komutanı Arı, “Hudut birlikleri, karşılıklı iyi niyet çerçevesinde, dostani bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Ben arkadaşlarımızın göstermiş olduğu bu iyi niyet için teşekkür ederim” derken, Başbakan Samaras da, bu duyguların karşılıklı olduğunu ifade etti.

DOSTLUK HUDUDUDUR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de “Yaklaşık 15 gün önce değerli Başbakanımız Davutoğlu’nun sizinle bu noktada telefonla görüşmesi iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece gelişmesine sebep olacağına inanıyorum. Buradaki hudut iki ülke arasındaki dostluk hudududur" diyerek, Başbakan Samaras’a, Edirne Valiliği tarafından hazırlatılan Edirne’yi anlatan bir kitap ve kentin tarihi lezzetlerinden olan badem ezmesi hediye etti.

İHA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10