'Herkesin katkı vermesini bekliyoruz'

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın, Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılında yapılmasını planladığı etkinlikler, Tekirdağ bÃ?

Tekirdağ 6.01.2015 14:51:00 0

ETKİNLİKLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, 11 Şubat tarihinde ‘Çanakkale Tekirdağ’dan başlar’ sloganı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan panel, 23-24 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek ‘Çanakkale Savaşları’nda Tekirdağ’ konulu sempozyum, şiir, nesir ve Kısa tiyatro oyunu metni yazma yarışmaları başta olmak üzere düzenlenecek etkinlikler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Çanakkale Savaşları’nda Tekirdağ’ın özellikle de 57. Alay ve 19. Fırka’nın büyük öneme sahip olduğunu belirten Başkan Albayrak “Çanakkale Savaşları tarihimizin en önemli destanlarından birisidir. Bu destanın yazılmasında Tekirdağ’da kurulan 57. Alay ve 19. Fırka da önemli rol oynamıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılında Tekirdağ’ın önemini halkımıza en iyi şekilde anlatabilmek adına bir dizi etkinlik tertipledik. Sivil toplum kuruluşlarının da katkılarını alarak düzenlenecek etkinliklerin içeriğini belirlemek, Çanakkale Savaşları’nda Tekirdağ’ın önemini gün yüzüne çıkarmak ve somut çalışmalar ortaya koymak adına böyle bir toplantı tertipledik. Görüşmelerimiz bundan sonra da devam edecek. Bu anlamda herkesin elini taşın altına koyarak katkı vermesini bekliyoruz. Her türlü görüşe açığız” dedi.

HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka da, “57. Alay ve 19. Fırka Tekirdağ’ın gururu ve onurudur. Her zaman bu değerlerimizle övündük. Ancak somut bir şeyler de ortaya koyma adına Çanakkale Savaşları’nda Tekirdağ’ın önemini en ince ayrıntısına kadar halkımıza anlatmak için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” diye konuştu.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10