Özdoğan: Fabrikaların Kapaklı OSB'ye bağlanması söz konusu değil

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, dün saat 08.30'da basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Çerkezköy 6.01.2015 16:12:00 0
Özdoğan: Fabrikaların Kapaklı OSB

SANAYİYE HEPİMİZİN İYİ BAKMASI LAZIM

ÇOSB tarafından yapımı devam eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi’nin 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlayacağını ifade eden Özdoğan, Karaağaç’tan Çerkezköy OSB’ye geçiş yolunun kapatılması ile ilgili de açıklama yaptı. Vatandaşların dereyi geçerek oradan OSB’ye girmek istediğini, halbuki her fabrikanın işçi servisinin olduğunu ifade eden Özdoğan “Bazı girişler güvenlik açısından kapatıldı. Ama ana arterler açık. ÇOSB’yi kameralarla donattık. Sanayiye hepimizin iyi bakması lazım. Sanayinin üretimini yapması için elimizden geleni yapıyoruz. Aldığımız önlemler de bu nedenlerledir” dedi.

SOSYAL TESİS ALANI

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin Kapaklı’daki binasının bulunduğu yerin planlarda ÇOSB sosyal tesis alanı olduğunu ifade eden Özdoğan “Hastane, bölgemizin sosyal tesis alanları içerisinde yer alıyor. 1990’lı yıllarda burada müteşebbis heyet vardı, heyetin başkanlığını da dönemin valisi yürütüyordu. O alanın hazineye devredilmesi için karar almışlar. Ama plan olarak bizim plan sınırlarımız içinde. Daha önce emniyete de aynı süreç takip edilerek bir yapı yapılmış” dedi.

ŞUANDA GÜNDEMDE YOK

Hastane konusunun 7-8 yıl önce gündeme geldiğini, fakat şuanda bu konunun gündemde olmadığını söyleyen Mehmet Özdoğan “Hastanenin bulunduğu alan sanayi parseli değil. Konferans salonu, idari bina ve okul gibi sosyal tesis alanı. Emniyet, hastane gibi kurumlar herkese hizmet ediyor. 112’nin burada konuşlanmasından çok memnunuz” dedi.

SÖZ KONUSU DEĞİL

Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte ÇOSB’deki bazı fabrikaların Kapaklı sınırları içinde kalması dolayısıyla Kapaklı OSB’ye dahil olup olmayacaklarının sorulması üzerine de konuyla ilgili açıklama yapan ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan “4562 sayılı yasada OSB’ler bir bütün. Daha önce Karaağaç belde iken bazı fabrikalarımız Karaağaç, bazıları Kapaklı, bazıları da Çerkezköy sınırları içindeydi. 3 farklı belde ve ilçenin içinde olan Tek OSB’ydik. Şimdi Karaağaç Kapaklı’ya bağlandı. Kapaklı sınırları içinde 100’e yakın fabrikamız var. Bu fabrikaların ayrılıp Kapaklı OSB’ye bağlanması söz konusu değil. Çünkü OSB’ler bir bütün. Buna yasa gereği genel kurul karar verir. Oradan çıkan karar da bakanlığın onayına sunulur. Bunun için olan tadilatının yapılması gerekiyor. Şuanda böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

İHTİYAÇ OLURSA 40 DERSLİĞE ÇIKABİLECEK BİR YAPISI VAR

Okulun tamamlanınca büyük ve donanımlı bir okul olacağını söyleyen Özdoğan “Okulumuz 32 derslikli ve yaklaşık bin öğrenci kapasiteli. İhtiyaç olursa 40 dersliğe çok rahat çıkabilecek bir yapısı var” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10