Havaalanının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Aynı zamanda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Kozuva'nın Somali'de işletmeciliğini üstlendiği yaklaşık 15 bin metrekarelik alan

Çerkezköy 7.01.2015 15:50:00 0
Havaalanının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

AY SONUNDA HİZMETE AÇILACAK

Favori Group,  Somali Mogadishu Havalimanı modernizasyonu, tüm yer hizmetleri ve işletim hakları hakkında imzalanan sözleşme kapsamında 15 Eylül 2013’te havaalanı yönetimini SKA firmasından devralarak hizmete başlamıştı. Yap İşlet Devret modeliyle hayata geçirilmesi planlanan projede sona gelindi. Fovari Group tarafından Somali’de yatırım çalışmalarına başlanan ve yapımı tamamlanan Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı terminal binası ay sonunda resmen hizmete açılacak. Çerkezköy’den bir Türk firmasının Somali’ye kazandırdığı Mogadişu Havalimanı Terminal Binasının resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

300 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Havaalanı terminal binasının hizmete açılması ile Favori Group, Türkiye’den 100, Somali’den de 200 olmak üzere toplam 300 kişiye istihdam sağlayacak. Somali’de yaklaşık 2 yıl önce başlattıkları Havalimanı yatırım çalışmalarında sona geldiklerini ifade eden Favori Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Somali Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı terminal binasının Ocak ayı sonu itibari ile demsen hizmete açılacağını ifade etti. Kozuva, Somali’de yapılacak olan resmi açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını açıkladı.

YURTDIŞINDA BU İŞİ YAPAN TEK TÜRK ŞİRKETİ

Favori Group, Türkiye sınırları dışında Uluslararası Havalimanı olan Mogadishu havalimanının işletmeciliğini alarak yurt dışında bu işi yapan tek Türk şirketi olma özelliğine sahip olmuştu. Günde ortalama 60 uçağın inip kalkış yapacağı Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Aden Abdulle Uluslararası Havalimanında bugüne kadar yer hizmetleri veren Favori Group A.Ş. Ocak sonu itibariyle havalimanı işletmeciliğinde de tek yetkili firma olacak.

GÜNDE 5 BİN YOLCUYA HİZMET VERECEK

Favori Group, günde ortalama 3 ila 5 bin arasında yolcuya hizmet verecek, Şirket, sadece uçaklardan değil yolcularla ilgili her türlü organizasyondan da sorumlu olacak. Somali’nin başkenti Mogadişu’da yaklaşık 15 bin metrekarelik alana inşa edilen Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı terminal binasının belirlenen sürede başarıyla tamamlanmasının ardından, resmi açılış töreni için gerekli hazırlıklar yapılıyor.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10