Çorlu meclisi, ocak ayı toplantısını yaptı

Çorlu Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında yapıldı.

Çorlu 7.01.2015 17:42:00 0
Çorlu meclisi, ocak ayı toplantısını yaptı

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Meclis üyeleri Değer Kara, Feray Karagöz, Güner Çetin, Mustafa Eryılmaz ve Ateş Akdere’nin Denetim Komisyonu’na seçildiği toplantıda Ön Mali Kontrol Yönetmeliği de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Katı atık bedelleri konusu oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, İçkili Yer Bölgesi talepleri de İçkili Yer Tespit Komisyonu’na havale edildi. Zabıta personeline ödenecek olan fazla mesai belirlendi. Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Ulaşım Müdürlüğü kapatıldı.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Mevcut kadro, unvan ve derece değişiklikleri oy birliğiyle kabul edildi. Çorlu Belediyesi'nde çalışmakta olan 3 sözleşmeli personelin, 2015 yılında da tam zamanlı ve sözleşmeli olarak ilgili mevzuatlarda belirtilen ücretlerle çalıştırılmasına karar verildi. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan kapalı yer altı otoparklarının Büyükşehir Belediyesine devri konusunun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ

Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait Kazımiye Mahallesi’nde bulunan otopark yerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Yenice Mahallesi’ndeki Evsel Atıksu Arıtma Tesisi içerisinde yer alan 1706 ve 1709 no’lu parsellerin tescil işleminden sonra devredilmesine oy birliğiyle karar verildi. Ergene Sağlık Mahallesi’nde bulunan mezarlığın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONUN KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ

2015 yılından itibaren takas yolu ile kamulaştırma işlemlerinde kullanılacak parsellerin belirlenmesi konusu İmar Komisyonu’na havale edilirken, İmar Komisyonu’nun kararları Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından Meclise okundu ve komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10