ÇTSO, üye ziyaretlerine başladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası meslek Komiteleri, oda üyelerinin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla ziyaretlerine önceki gün başladı.

Çerkezköy 8.01.2015 14:20:00 0
ÇTSO, üye ziyaretlerine başladı

TÜM ÜYELERİ ZİYARET EDECEĞİZ

Önceki gün gerçekleştirilen ziyaretle ilgili konuşan ÇTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin “Yıl boyunca periyodik olarak devam edecek ziyaretlerde nabız yoklayacağız ve sektörlerin sıkıntılarıyla taleplerini dinleyeceğiz” dedi. 2015 yılı için plan yaptıklarını ve tüm üyeleri ziyaret edeceklerini ifade eden Seçkin “Tüm Meslek Komiteleri üye bazlı çalışacak. Gerekli bilgileri alıp üyelerimizin isteklerini Yönetim Kurulu aracılığıyla TOBB’a ileteceğiz” dedi. İlk ziyarette yer alan ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz da, seçimden seçime üyeleri gezerek oy isteme gibi bir durumun söz konusu olmayacağına vurgu yaparken, bundan sonra üyelerle sürekli bir araya gelip sorunları araştıracaklarını dile getirdi ve “Gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle birlikte üyelerimizle dirsek teması sağlayacağız” dedi.

ANKET ÇALIŞMASI DA YAPILDI

10. Meslek Komitesi’nde yer alan Mustafa Seçkin, Rahmi Yılmaz ve Ayben Erdoğan, önceki gün saat 15.00’da Çerkezköy’de faaliyet gösteren üyeleri ziyaret ederken, ziyaretlerde ayrıca, üyelere yönelik anket çalışması da yapıldı. Seçkin, gerekli bilgileri alıp üyelerin isteklerini Yönetim Kurulu aracılığıyla TOBB’a ileteceklerini ifade etti. Rahmi Yılmaz da, seçimden seçime üyeleri gezerek oy isteme gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirterek “Gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle birlikte üyelerimizle dirsek teması sağlayacağız. Talepleri, sorunları ve şikayetleri dinleyip, çözüm için çalışacağız” dedi. 

ÜCRETLER ARASINDA BÜYÜK FARKLILIKLAR VAR

10.Meslek Komitesi heyeti ilk olarak Kamburoğlu Sigorta Aracılık Hizmetleri’ni ziyaret ederken, ziyarette oda üyelerinden Ahmet Kamburoğlu ile bir araya gelen Komite üyeleri, sektörle ilgili bilgi aldı. Sektörle ilgili sıkıntıları paylaşan Kamburoğlu “Araç kasko ve trafik sigorta ücretlerinde büyük farklılık var. Şirketler arası rekabete bir sınır getirilmeli. Fiyatlara bir denge getirilmesi lazım. Ben bu durumdan vicdanen rahatsızım. Örneğin bir firma 1000 TL fiyat verirken, başka bir firma çok daha düşük ya da daha yüksek fiyat verebiliyor” diye konuştu.

EN BÜYÜK PROBLEM KAYITSIZ İŞLEMLER

Çinte Sigortacılık Hizmetleri’ni de ziyaret eden komite üyeleri, Emel Çinte ve Sevgül Çinte’den sektörün sıkıntıları ile ilgili bilgiler aldı. Çinte, sigortacılık sektörünün en büyük probleminin kayıtsız yapılan işlemler olduğunu ifade ederek “Bazı acenteler merdiven altı gibi çalışıyor, vergi ödemiyorlar. Bu da bizler için sıkıntı yaratıyor” dedi. Ziyarette Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Belgesi ile ilgili de konuşuldu. Ayben Erdoğan, SEGEM Belgesi olmayanların acentelerde çalışamayacağını dile getirirken, Rahmi Yılmaz da “Söz konusu belge için denetim yapılabilir” dedi. Komite Üyeleri, Çerkezköy Kuyumculuk ve Akbank Çerkezköy Şubesi’ni de ziyaret etti.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10