Engellileri çalıştırmayan işletmelere ceza

Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri hekimi Dr. Ali Çolak, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. Maddesine göre, aynı il sınırları içerisinde 50 ve üzerinde çalışana sahip özel sektöre a

8.01.2015 14:23:00 0
Engellileri çalıştırmayan işletmelere ceza

AYLIK CEZA UYGULANACAK

Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen işletmelere yükümlülüklerinin başladığı tarihten itibaren aylık bin 903 TL (2014 yılı için belirlenen tutar) ceza kesileceğini belirten Çolak “Üstelik bu ceza eksik çalıştırılan sadece bir engelli için. Cezanın geriye dönük yıllar için de uygulanması gündemde. İşletmelere sadece 2014 yılı için değil, daha önceki yıllara dair de ceza kesilebileceğini belirten Dr. Ali Çolak, işletmelerin SGK dökümlerinden kimleri hangi statüde çalıştırdığının çok kolayca görülebildiğini hatırlattı. Hangi dönemde engelli çalıştırıldığı, hangi dönemde çalıştırılmadığı net bir şekilde görülecek. Böyle bir durumda işletmelerin karşılaşacağı ceza miktarları da katlanacak” dedi.

CEZA GÜNDEMDE

Çolak, işletmede çalışacak engelli sayısı konusunda karışıklıklar olduğunu ifade ederek “Bu karışıklık sonucu eksik engelli çalıştıranların da cezalar ile karşılaşabilir. 50 kişinin çalıştığı bir işletmede yüzde 3 hesaplandığında sonuç 1,5 oluyor. Yarım ve yarımdan büyük küsuratlar bir sonraki sayıya tamamlanıyor. Yani bu işletmede en az 2 engelli çalışan olmalı. Ancak bazı işletmeler 1 engelli çalıştırmaları gerektiğini düşünüyor. Bu işletmelere çalıştırmadığı her bir engelli için 2 bin 96 TL ceza kesilmesi de gündemde” dedi.

İŞE ALIM ŞEKİLLERİ DEĞİŞTİ

Çolak “Engellilerin işe alımı firmanın açtığı ilanlar üzerinden ya da İŞKUR üzerinden gerçekleştiriliyordu. Ancak bazı firmalar alakasız ilanlar açmaya başladı ve bu ilanlara uygun engelli çalışan bulamadıklarını ifade etmeye başladı. Üniversite mezunu, engelli, 30 yaşından gün almamış, tır şoförü ilanı veren işletmeler dahi var. Bu ilanlar da denetim altına alınmaya başlayacak. İŞKUR da engellilerin istihdamı için bir değişikliğe gitti. Değişiklik öncesi engelliler direkt olarak işletmelere yönlendiriliyordu, ancak yeni düzenleme ile engelli ile işveren, İŞKUR çatısı altında bir araya gelerek görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmede işverenin iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi de hazır bulunacak. Yapılan mülakata İŞKUR yetkilisi de katılacak. Mülakat olumsuz sonuçlanırsa neden olumsuz olduğu da İŞKUR’a sebepleri ile bildirilecek” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10