Tarım ve Büyükşehir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda 'Tarım ve Büyükşehir ' konulu panel düzenlendi.

Tekirdağ 9.01.2015 14:29:00 0
Tarım ve Büyükşehir

BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALIYORUZ

Panele Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bazı bürokratlar, sivil toplum kuruşları temsilcileri ile Tekirdağ’ın çeşitli ilçelerinden çiftçiler katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  panelde yaptığı konuşmada tarımın ağırlıklı olarak yapıldığı kırsal kesimi bir bütün olarak ele aldıklarını belirtti.

ALT YAPILAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Kırsal kesim gelir kaynaklarının tarımsal üretim dışına da çıkılarak çeşitlendirileceğini, yaşam standartlarının yükseltileceğini ifade eden Albayrak “Tarımsal üretimde üretim desenini ve verimlilik düzeyini daha da iyileştirilecek her türden alt yapılar gerçekleştireceğiz. İlimiz tarım topraklarının kabiliyetlerine göre kullanımları olsun, tarımda verimliliği doğrudan etkileyen hatta üretim deseninin zenginleşmesini sağlayan tarımsal sulama konusunda olsun, ortalama tarımsal işletme büyüklüklerimize oranla sahip olunan alet-makine parkı fazlalığı, kimyasal gübre tüketimindeki yoğunlaşma derecemiz gibi çok sayıda husus ayrı ayrı ele alınıp incelendiğinde tarımsal ürünler üretimimizdeki verim düzeylerimizde bile hala çok şey yapabileceğimiz açıkça görülmektedir” dedi. Oturum başkanlığını Genel sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka’nın yaptığı panele katılan bir çok panelist kendi alanlarında katılanları bilgilendirdi.

Çerkezköy Haber 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10