Dumanlar, disiplin kuruluna sevk edildi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, grup kararına uymayan AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar'ı İl Başkanlığı'na sevk ettiklerini belirtti.

Çerkezköy 9.01.2015 15:56:00 0
Dumanlar, disiplin kuruluna sevk edildi

PARTİ İLKELERİNE KARŞI GELDİ

Dün saat 12.00’da parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, “Pazartesi günü yapılan belediye meclisi toplantısında Şükrü Dumanlar grup kararına uymayarak denetim kurulundan ayrılarak İmar Komisyonuna girdi. Böyle yaparak parti ilkelerine karşı geldi” dedi.

TEŞKİLATÇILIK İLKELERİNE UYMADI

Pazartesi günü yapılan meclis toplantısı öncesi, AK Parti’den Denetim Komisyonunda Mehmet Soyhan ve Seyithan Caferoğlu’nun görev alması konusunda ilçe yönetim kurulu olarak grup kararı aldıklarını belirten Öge “Grup toplantımızda gündem maddeleri üzerinde, ortak grup kararı alındı. Denetim Komisyonu oluşturulması konusunda AK  Partili Meclis üyelerimiz Mehmet Soyhan ve Seyidhan Caferoğlu isimleri üzerinde oybirliği ile grup kararı aldık. Meclis üyemiz Şükrü Dumanlar İmar komisyonu üyesi olmasına rağmen, yapılan Belediye Meclis toplantısında oylama sonucu Denetim Komisyonu’na girdi. Bunun üzerine grup kararımıza rağmen teşkilatımıza herhangi bir açıklama yapmadan Denetim Komisyonu’ndan çekilerek partimizin teşkilatçılık ilkelerine uymadı” dedi.

İHRAÇ DA EDİLEBİLİR

Bu tutum ve davranışlarından dolayı Şükrü Dumanlar hakkında 6 Ocak günü AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’na başvuruda bulunarak gerekli işlemlerin yapılmasını istediklerini belirten Öge “Şükrü Dumanlar’ın bizim belirttiğimiz ve yönetim kurulumuz tarafından alınan grup kararına uymadığını gördük. Bizim belirttiğimiz iki isim dışında aday olarak görev alması bizim parti olarak teşkilatçılık ilkelerimize ve parti disiplinine uymuyor” dedi. Kendisinin bu konuda ilçe teşkilatına gelerek bir açıklama yapması için bir gün beklediklerini ifade eden Öge “Gelmedi ve açıklamada yapmadı. Biz de durumu İl başkanlığımıza yazı yazarak bildirdik ve hakkında gereğinin yapılmasını istedik” dedi. İl Disiplin Kurulu’nun önümüzde birkaç gün içinde toplanarak gerekli yaptırımı yapacağını belirten Öge “3 ay partiden uzaklaştırılabilir yada tamamen ihraç edilebilir” diye konuştu.

PARTİMİZİN İLKESİNİ KİMSE BOZAMAZ

Hangi meclis üyesi böyle bir davranış içinde olursa olsun hepsine aynı şekilde davranacaklarını söyleyen Öge “Partimizin bir ilkesi bir duruşu var. Bunu hiç kimse bozamaz. Parti ilkeleri dışında davranış sergileyemez. Bir davranış sergilenecek ise parti içinde tartışılır neyin doğru yada yanlış olduğu konuşulur ve ona göre hareket edilirdi buda parti içinde olacak  durumdur” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10