Taşeron işçiler belediye önünde eylem yaptı

Çerkezköy Belediyesi'nden yılbaşı itibariyle işten çıkartılan taşeron işçiler Belediye meydanında basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 9.01.2015 16:19:00 0
Taşeron işçiler belediye önünde eylem yaptı

CHP DESTEK VERMEDİ

Dün saat 14.00’de açıklama yapan taşeron işçilere Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, AK Parti yönetim kurulu üyeleri ve MHP İlçe Teşkilatı üyeleri destek verirken, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatından kimsenin olmaması da dikkatlerden kaçmadı.  Grup adına basın açıklaması yapan Ahmet Akdoğan “Bizler uzun yıllardır Çerkezköy Belediyesi’nde çalışan kişileriz. İşe girerken Çerkezköy Belediyesi yöneticileri tarafından taşeron işçi olarak işe alındık. Biz kendimizi Çerkezköy Belediyesi çalışanı olarak hissettik. Tüm emir ve talimatları yöneticilerden aldık. Taşeron firma üzerinden çalışmış olsak da taşeron firma ile hiç muhatap olmadık. Tamamen muhatabımız Çerkezköy Belediyesi oldu” dedi.

 

 

GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTIK

Çalıştıkları süreçte görevlerini layıkı ile yaptıklarını, verilen işleri düşük maaşlarına rağmen dürüstçe yaptıklarını kaydeden Akdoğan “Bütün bunlara rağmen, kışın ortasında hiçbir sebep yokken sebep gösterilmeden 31 Aralık tarihinde Çerkezköy Belediyesi tarafından 40, TESKİ tarafından da 15 kişi işten çıkarıldı. Bizden önce de 15-20 arkadaşımızın işten atıldığı ve bu işten atılmaların devam edeceği bilgisini aldık. Böyle toplu işten çıkarılma daha önceki belediye dönemlerinde yapılmadı. İşten atılmamızda yasal hiçbir sebep yokken personel fazlalığı bahane edilerek çıkartılanların yerine fazlasıyla eleman alımı yapıldı” dedi.

“VİCDANA AYKIRI BİR DAVRANIŞTIR”

Farklı açıklamaların yapılmasına rağmen işten çıkartmaların yegane sebebinin siyasi görüş olduğunu ileri süren Akdoğan “Tek derdimiz çalışmak ve evimize ekmek götürmek. Bizim siyaset ile işimiz yok. İşten atılmamız kanuna ve vicdana aykırı bir davranış. İnsanların geçimi, ailesi, kirası, ısıtma borcu düşülmedi. Hiçbir sebep gösterilmeden kış kıyamette bizi işten atan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı kınıyor, yasal yollardan hakkımızı arayacağımızı bildiriyoruz” dedi. Taşeron işçilerin yanında olduklarını kaydeden Büyük Birlik İlçe Başkanı Yılmaz Bulut da “Çerkezköy Belediyesi’nde uzun yıllar alın teri ile ekmek parası kazanan vatandaşlarımız sebep yokken kapı dışarı atıldı. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak her zaman yanlarında olacağız. En yakın zamanda da işçi kardeşlerimizin haklarını alacaklarını düşünüyorum” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10