ÇTSO, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan gazeteciler için kahvaltı düzenledi.

Çerkezköy 11.01.2015 16:15:00 0
ÇTSO, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Cumartesi günü saat 09.00’da Pera Villa’da düzenlenen kahvaltıya Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Taşdelen ve Sinan Sifil, basın mensupları ve ÇTSO personeli katıldı.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Çok önemli bir görev üstlenen ve 7 gün 24 saat aralıksız çalışan basın mensuplarını bu önemli günde ağırlamak istediklerini söyleyen Kozuva “Sizler yağmur çamur demeden, her türlü zorluğa karşı bu önemli görevi yerine getiriyorsunuz. Emeklerinizden ötürü sizlere bir kez daha teşekkür ediyor ve görevinizde başarılar diliyorum” dedi. 

ÇTSO’NUN 2015 HEDEFLERİ

Kozuva, basın mensuplarının, her durumda görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını vurguladı. Başta Çerkezköy olmak üzere Tekirdağ ve bölgedeki gelişmelerin kamuoyuna duyurulmasında, vatandaşların sorun ve sıkıntılarının gündeme taşınmasında çok önemli bir rol oynayan basın mensuplarının, üstlendikleri bu görevi, meslek ilkelerine bağlı bir şekilde, hassasiyetle yerine getirdiklerine inandığını belirten Kozuva, konuşmasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2015 yılı hedeflerine de değindi.

DAHA TEKNOLOJİK HALE GETİRECEĞİZ

Yıl içinde üyelere yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyleyen Kozuva planladıkları çalışmalar ile ilgili de bilgi verdi. Üyelere yönelik 30 eğitim seminerinin yanı sıra KOSGEB destekli 3 yurt dışı fuar ve iş gezisi organize etmeyi planladıklarını dile getiren Kozuva, “Bunların dışında Hizmet Binamızın 4.katında bulunan Konferans Salonumuzu yenileyerek daha teknolojik hale getireceğiz. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında KOBİ’lerde verimlilik projesini de hayata geçireceğiz. Projenin ilk adımı 11 Şubat’ta, Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Depol Kimya Genel Müdürü Yar. Doç. Dr. Doğan Hasan’ın KOBİ’lere yönelik vereceği seminer olacak. Öte yandan, ÇTSO Proje Geliştirme Yöneticimiz Ayşenur Taş, KOBİ’lere yönelik bilgilendirme ziyaretlerine başladı” dedi.

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Kozuva “Ayrıca, talep eden üyelere seminer sonrasında, Yüksek Lisans öğrencileri tarafından analiz yapılarak hazırlanan rapor doğrultusunda KOBİ’lerin verimlilik çalışmasına destekte bulunulacak. Geçtiğimiz yıllarda üyelerimize verirken ücret talep ettiğimiz faaliyet belgesi, İngilizce faaliyet belgesi, sicil kayıt belgesi, kayıt belgesi tasdiki, ihale durum belgesi, emlak komisyonculuğu belgesi, bonservis tasdik, mukavele ve taahhütname tasdiki, yerli istekli belgesinden artık ücret alınmayacak. Üyelerimizin tüm adres tescil işlemlerinden alınan 75 TL de artık talep edilmeyecek” dedi.

ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYORSUNUZ

ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker de gazetecilerin gününü kutladı. Gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını belirten Ülker “Dünyada ve ülkemizde olayları uygun bir şekilde kamuoyuna aktarıyor ve insanları bilgilendiriyorsunuz. Kavga ve ikilem yaratmadan olayları bizlere aktarınız. Bu sizlerin vazifesi. Bugünlerde çok çok zor şartlarda çalışıyorsunuz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

MÜREKKEBİMİZ KURUYANA KADAR YAZACAĞIZ

Gazeteci Şaban Kardeş de gazeteciliğin zor meslek olduğunu ifade ederek “Tüm zorluklara rağmen görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. Büyüyen ve gelişen Çerkezköy’de gazetecilik yapmanın hem zevkli hem de zor olduğunu söyleyen Kardeş “Eskiden gazeteyi 24 saat sıcak tutabiliyordunuz. Günümüzde artık o şansımız yok. Haberi en fazla 2 dakika elinizde tutabiliyorsunuz. Ondan sonra haber sizden çıkıyor. Bir anda Ankara’nın gündemine oturabiliyor, Amerika’nın da gündemine oturabiliyor. Gazetecilerin gözaltına alındığı, tutuklandığı, baskıya maruz kaldığı günümüzde tüm bunlara rağmen gazetecilik yapabilmek erdemli, namuslu insanların işi. Son nefes, son damla kana kadar, mürekkebimiz kuruyana kadar yazacağız” dedi. ÇTSO yönetimi, günün anlamı dolayısıyla gazetecilere fincan takımı hediye etti.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10