Bölgemizde santral istemiyoruz

Marmaraereğlisi'nde uzun yıllardır belediye başkanlığı yapan İbrahim Uyan, 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy, Çorlu, Tekirdağ ve bölgedeki gazetecileri yemekte ağ

Marmara Ereğlisi 11.01.2015 16:20:00 0
Bölgemizde santral istemiyoruz

BÜYÜK MÜCADELE VERİYORUZ

Yemekte gazetecilerle yakından ilgilenen Başkan İbrahim Uyan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Uyan, gazetecileri yemekte ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Bölgenin termik santrallerle doldurulmak istendiğini ifade eden Uyan “Bu nedenle büyük mücadele veriyoruz. Burası termik santrallerle doldurulup geleceğimizin karartılması düşünülüyor. Bizler bunlara şiddetle karşıyız ve karşı olmaya da devam edeceğiz. Bazı girişimler reddedildi. Bu mücadelemizdeki haklılığı gösteriyor” dedi.

HALKIN SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYORUZ

Halkın sağlığına ve geleceğine önem verdiklerini ifade eden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Marmaraereğlisi aynı zamanda önemli bir turizm kenti. İlçemizin turizm kenti olması dolayısıyla özellikle yaz aylarındaki ilçe nüfusumuz 300 bin dolayında oluyor” dedi.

KÖMÜRLÜ SANTRALLERE KARŞIYIZ

Marmaraereğlisi’nin verimli topraklara sahip olduğunu söyleyen Uyan “Bu nedenle yapılması istenen termik santral, burada yaşamı büyük ölçüde yok edecek. Biz kömürlü santrallere karşıyız doğalgazlı çalışanlara değil. Ama burada kurulmak istenenler kömürlü termik santrallerdir” dedi.

SANTRAL İSTEMİYORUZ

Önümüzdeki günlerde çok geniş kapsamlı bir eylem yapmayı düşündüklerini söyleyen Uyan “İlimiz milletvekilleriyle bir araya gelerek konuyu masaya yatırmak istiyoruz” dedi. Marmaraereğlisi halkı olarak bölgelerinde bu santralleri istemediklerini söyleyen Başkan Uyan “Hem doğamız yok olacak, hem de insanlarımızın sağlığı bozulacak” diyerek bu konuda basın mensuplarının da halkın sesi olmasını istedi. Başkan Uyan, günün anısına basın mensuplarına çeşitli hediyeler verdi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10