Kadın Kolları'nda Akbay dönemi

AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları'nın yeni başkanı Rüveyda Akbay oldu. AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları'nın 4'üncü Olağan Genel Kurulu, önceki gün Altınsaray DüÄ

Çerkezköy 11.01.2015 16:27:00 0
Kadın Kolları

ÜLKENİN GELECEĞİ BİZİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Cumartesi günü düzenlenen kongre divan heyetinin oluşturulması ile başlan kongrede divan başkanlığına Çiğdem Koncagül seçilirken, Divan Üyeliklerine ise Meltem Doğan, Ebru Demir, Eda Özcan ve Gizem Özaydın seçildi. Divan Başkanı Koncagül, kadınlar olarak ülkenin geleceğinin kendilerini yakından ilgilendirdiğini ifade ederek “Ne mutlu ki milletine hizmetten başka düşüncesi olmayan Ak Parti çatısı altında çalışıyoruz” dedi.

SİYASET HİZMET ETME SANATIDIR

Faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından konuşma yapan mevcut Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil de 13 yıl boyunca bu görevi yürüttüğünü anımsattı. “Bugün süssüz ve yürekten vedalaşma vaktidir” diyen Yeşil, yaptıkları icraatların herkes tarafından bilindiğini söyledi. Başarıdan başarıya koşan AK Parti’nin Çerkezköy gibi ekonomi lokomotifi sayılabilecek bir kentteki İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yıllarca onurla ve şerefle taşıdığını söyleyen Yeşil, siyasetin hizmet etme sanatı olduğunu belirtti.

SİYASETİ ASKERLİĞE BENZETTİ

Yeşil, siyaseti askerliğe benzeterek “Uygun adım yürütülür, havaya sokarlar. Sonra kibir başlar. Uygun adım yürüyüşte bozukluklar meydana gelir. Sonra acı bir düdük sesi ve komutandan gelen emir! Yat! Sürün! İçimizde de bu düdüğe muhatap olanlar oldu” dedi. Her şeyin tadında bırakılmasından en azından ara verilmesinden yana olduğunu dile getiren Nuran Yeşil “Siyasette bu düdüğü halk çalar ve kibirlenen siyasetçi ilk seçimde sürünme eğitimini alır. Koltuğa yapışıp kalmak, gün gelir parlak siyasi kariyeri de matlaştırır, körleştirir. İnsana ‘Ben’ dedirtir. Halbuki makbul olan ‘Biz’ diyebilmektir” diyerek, 13 yıldır bunu başardıklarını belirtti.

HELALLİK İSTEDİ

Hizmette devamlılığın önemine dikkat çeken Yeşil, “Rüveyda kardeşimin bu konuda beni aratmayacağına inancım tamdır” dedi. Bunun bir ekip işi olduğunu dile getiren Yeşil kadın kollarında görev alan, gönüllü çalışan, kendilerine oy veren herkese teşekkür ederek helallik istedi. Yeşil, siyaseti tamamen bırakmadığını, bunun bir kan tazeleme olduğunu belirterek  “Yeni arkadaşların, genç arkadaşların önünü açmak görevimdir. Onların daha güzel işler yapacağına inanıyorum. İnsanın en büyük düşmanı kibridir” dedi. Artık ailesine daha fazla vakit ayırmak istediğini ifade eden Yeşil, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkan Adayı Rüveyda Akbay’ı yanına çağırarak, yıllar önce kendisine takılan rozeti, Akbay’a taktı.

HEDEFİMİZ SİYASETE KADININ ELİNİN DAHA FAZLA DEĞMESİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge de, zulme rıza göstermeyen, mazlumun yanında olan AK Parti’nin bir davanın adı olduğunu ifade etti. Uluslar arası saygınlığını yitirmiş, IMF kapılarından geri çevrilen bir zihniyeti reddederek kurulan AK Parti’nin, güçlü bir siyasi duruşun adı olduğunu ifade eden Öge hedeflerinin siyasete kadının elinin daha fazla değmesi olduğunu söyledi.

KADINI YOK SAYAN TOPLUM, ADINI YOK SAYAN TOPLUMDUR

Kadını yok sayan toplumun, adını sok sayan toplum olduğunu vurgulayan Abdullah Öge, “Siyasetimizin kalitesi kadınlarla başka bir mecraya akacaktır. Sosyal hayatta vazgeçilmez varlıklarımıza, annelerimize ve hanelerimize ulaşan ve AK Parti bayrağının zirveye taşınmasında en büyük paya sahip olan Kadın Kollarımıza teşekkür ediyorum. Zaman yeniden zirveye ulaşma ve kenetlenme zamanıdır. Kadın Kollarımızın nasıl cansiperane çalıştığına bizler şahidiz. Önümüzdeki seçimde inandığımız değerlerin yücelmesinde kadın kollarımıza büyük iş düşüyor” dedi.

YENİ BAŞKANA DA DESTEK VERECEĞİNE İNANIYORUM

Kadınların geçmişte olduğu gibi bugün de ellerinden geleni yapacaklarına inandığını dile getiren İlçe Başkanı Öge, “Ümitvar olun, Çünkü istikbal sizsiniz. Siz AK Partilisiniz” derken, AK Partili Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ise parti kurulduğundan beri teşkilatları ile çalışan herkese teşekkür etti. Kadınların duygusal olduğunu ifade eden Yemişçi “Bugün de yoğun duygular yaşıyoruz” dedi. Nuran Yeşil’in görevi boyunca büyük çalışmalar yaptığını ifade eden Yemişçi “Emeklerine sağlık. Teşkilat seni asla bırakmayacak. Yeni başkana da destek vereceğine inanıyorum” dedi.

BAŞARILI SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Milletvekili Yemişçi, “AK Parti 12 yıldır başarılı hizmetler yaptı. Bunların yanı sıra aile ve kadın hakları konusunda da çok güzel çalışmalarımız oldu. Yalnız ilgili bakanlık değil, tüm bakanlıklarımızda kadınlarla ilgili bir mesele olduğunda pozitif ayrımcılık yapılıyor. Bu yıl da yapacağımız çalışmalarla 2015 seçimlerinde başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

BİZDE KARDEŞLİK HAKİM

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da kongrenin şölen havasında geçtiğini belirtti. AK Parti kongrelerinde kavgaların olmadığını ifade eden Akbulut “Bizde kardeşlik hakim. Çünkü biz Türkiye’nin en büyük partisiyiz” dedi. Nuran Yeşil’in çok güzel faaliyetlere imza attığını ifade eden Akbulut “Kendisi için ne kadar konuşsak azdır. Kendisini tebrik ediyorum. AK Parti çok farklı siyaset yapıyor. Kadınlarımızla ilgili en son çıkan kanunla büyük bir adım daha atıldı” dedi.

YENİ BAŞKAN AKBAY OLDU

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Rüveyda Akbay başkanlığında oluşan AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanlığı yönetiminde Fatma Özyıldırım, Sultan Çiftçi, Gizem Özaydın, Nurten Şahin, Berna Eşsiz, Saime Demirbağ, Leyla Nasipoğlu, Güngör Savran, Meral Sarıgül, Nuray Nuralan, Kübra Çetinkaya, Elif Gövdere, Tuba Aydın, Serap Öztürk, Eryale Çetin, Habdan Yıldız, Fatma Kaplan, Hatice Özçelik, Gülşen Uygun, Canan Aykan, Hatice Aksoy, Gülden Kahraman, Emine Al, Hamide Baygül, Neriman Demirkıran, Nedime Kuy, Ayşe Akın, Songül Erdoğan ve Ümran Vural yer aldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları 4’üncü Olağan Kongresi’ne AK Partili Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve T. Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanları Sait Yazı ve Alaettin Demirbağ, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Belindir, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve Sevgi Aksoy ile çok sayıda partili katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10