Gazeteciler günlerini kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Cumartesi akşamı saat 20.00'da Çorlu Medya Mensupları Derneği tarafından Divan Otel'de yemek düzenlendi.

Çorlu 11.01.2015 16:32:00 0
Gazeteciler günlerini kutladı

YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

Yemeğe Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürsoy, TESKİ Genel Müdürü Halim Orta, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, basın mensupları, aileleri ve davetliler katıldı.

24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

Yemek önceki dernek yönetimi davetlileri kapıda karşıladı. Yemekte konuşan Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, “Sadece 10 Ocak’ta değil, her gün çalışıyoruz. Saat, zaman kavramımız yok. Sizlerin doğru, tarafsız, hızlı bir şekilde haber okumanız için 24 saat çalışıyoruz” dedi. Yirun, gece gündüz demeden çalışan, ailesine zor vakit ayıran meslektaşlarına da teşekkür etti.

BUGÜN BENİM DE GÜNÜM

Gecede 2 gazeteciye onur ödülü verildi. Uzun yıllardır gazetecilik yapan Erdal Özcan’a onur ödülünü Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç takdim etti. 10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Günü’nün yanında aynı zamanda İdareciler Günü de olduğunu anımsatan Kılıç “Bugün benim de günüm” dedi. Medya mensuplarının güzel çalışmalar yaptığını söyleyen Kılıç “Basın mensupları bizim gözümüz, kulağımız, her şeyimiz” dedi. Gazeteci Erdal Özcan da dernek başkanına ve yönetimine teşekkür ederek “Şu dönemdeki gazeteciler şanslı. Halkla iç içe olan bir kaymakam ve bir başsavcı var. Allah nazar değdirmesin” dedi.

ALDIĞIM EN DEĞERLİ ÖDÜL

49 yıldır gazetecilik yapan Seyit Süren’e de onur ödülünü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş verdi. Ödülü alan Seyit Süren, bu ödülün, aldığın en değerli ödül olduğunu ifade etti. Gecede bazı gazetecilere de başarı ödülü verildi. Ersin Bilmeç’e ödülünü takdim eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün anlamını bize anlatan, her türlü zorluk karşısında kamusal görevini icra eden, halkın haber alma hakkını sağlamaya çalışan, toplumda eleştiri kültürünün oluşmasına katkı sağlayan, demokrasinin savunucusu olan basın mensuplarının gününü kutluyorum” dedi.

DEMOKRASİ BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Bugünün bir anlamının olduğunu söyleyen Köprülü “Gazetecilerin zor şartlarda çalıştığına dair somut örnekler var. Zor koşullar altında her türlü baskıya karşı başını dik tutan basın mensuplarını kutluyorum. Demokrasi bizim olmazsa olmazımızdır. Bu mücadelede de her zaman basınımızın yanındayız” dedi. Gazeteci Ersin Bilmeç de “Bu mesleğe yıllarımızı verdik. Şimdi de Tekirdağımız için mücadele ediyoruz. Aldığım bu ödül, hayatımın en müstesna ödülü” dedi.

TEKİRDAĞ 11 İLÇENİN ORTAK İSMİ

Sevil Özgür’e de başarı ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak takdim etti. Tekirdağ’ın 11 ilçenin ortak ismi olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ 11 ilçe, 257 köy ve 23 belde ile bir bütün. Çorlu basını da, Çerkezköy basını da hepsi Tekirdağ’ın basını” diyerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

SİZLER HASAN TAHSİN’İN TORUNLARISINIZ

Hüseyin Çetin de başarı ödülünü Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz’ın elinden aldı. Çetin’e ödülünü veren Korkmaz “Emek veren, doğru ve dürüst habercilik için çalışan gazetecileri tebrik ediyorum” dedi. Uzun yıllardır gazetecilik yapan Ahmet Kılavuz’a ödülünü Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe verirken, Şenol Aksoy’a da ödülünü Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürsoy verdi. Gazeteci Ruhan Yalçın da ödülünü TESKİ Genel Müdürü Halim Orta’nın elinden aldı. Gazetecilerin gününü kutlayan Orta “Sizler Hasan Tahsin’in torunlarısınız. Bizleri sistem körü olmaktan kurtarın. Bizleri her zaman yönlendirin” dedi. 

İDARECİLER GÜNÜNDE ALDIĞIM İLK PLAKET

Gecede Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun da Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın idareciler gününü kutlayarak, kendisine günün anısına plaket takdim etti. Kaymakam Kılıç “İdareciler Günü’nde aldığım ilk plaket” diyerek dernek yönetimine teşekkür etti. Gecede Şarköy Haber Gazetesi’nin sayfa tasarımını yapan 14 yaşındaki Efsane Çağlar’a da dernek tarafından hediye verilirken, Çağlar’a hediyesini Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci verdi.

HEDİYELER DE VERİLDİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte, çekiliş de yapılarak katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Basın mensupları, müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER  - Kemal ALTUNOĞLU

 

Foto / Cem BÜLBÜL - Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10