Kent Güvenliği Yönetim Sistemi hizmete hazır

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul TEDES projesi ile ilgili açıklama yaptı. 15 Ağustos 2014 tarihinde yüklenici Abalıoğlu Açıkkart Teknolojileri ve Ödeme Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Elektronik Denet

Malkara 13.01.2015 11:07:00 0
Kent Güvenliği Yönetim Sistemi hizmete hazır

CEZA İŞLEMİ UYGULANACAK

Trafik kurallarını ihlal eden araçların plakaları tespit edilerek anında ceza işleminin elektronik olarak gerçekleşeceğini söyleyen Yurdakul “Kavşaklarda kırmızı ışık ihlallerinden kaynaklanan kazaların önlenerek, can ve mal güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacı ile sistemimiz kurulmuştur. Sistemin işleyişinde; kavşak noktalarında trafiği gözleyen kameralar kırmızı ışık ihlali yapan araçları ve radar görevi gören diğer kameralar ise hız ihlali yapan araçları tespit edip fotoğraflamaktadır. Fotoğrafların Trafik Kontrol Merkezine iletilmesi sonucunda ihlali yapan araç sürücüsü hakkında yasal cezai işlem yapılmaktadır” dedi.

TRAFİĞİ SAKİN HALE GETİRECEĞİZ

Yurdakul “3 aylık alt yapı çalışmalarından sonra Türkiye'de Belediye olarak bir ilki gerçekleştirdiğimiz gelir paylaşımlı model projemiz 12.01.2015 tarihinde hizmete başlayacaktır. Uygulamaya geçecek olan bu projemizde dikkat edilmesi gerekli olan bazı hususlar bulunmaktadır. Bunları siz saygıdeğer halkımızla paylaşmaktan kıvanç duyacağım. Kırmızı ışık dur çizgisinin geçilmemesi diğer önemli hususlardan biridir. Sistemimizin bulunduğu iki noktada sağa dönüşler önem arz etmektedir. Sağa dönerken ana ışık sistemine riayet edilmesi gerekmektedir” dedi. Trafik işaret ve levhalarına uyulmasının önemli olduğunu ifade eden Yurdakul “Bu projemiz ile sürücüleri cezalandırmayı değil, sürücülerde davranış değişikliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sürücüler sakin ve sabırlı tavırlar göstererek hızın getirmiş olduğu acelecilik halini terk etmeye başlayacak, araçların sabit bir hızla gitmeleri sağlanacak ve böylelikle trafiği sakin bir hale getirmiş olacağız” dedi.

76 KAMERA BULUNUYOR

İmzalanan protokol ile ana hatlar dâhil 16 noktada 76 kameranın bulunduğu Kent Güvenliği Yönetim Sisteminin de hizmete hazır olduğunu söyleyen Yurdakul “Uygulayacağımız bu sistemle güvenlik hizmetlerinde verimliliği arttırmak, algılanması zor güvenlik tehditlerini algılamak, adli soruşturmalarda ihtiyaç duyulabilecek kanuni delilleri üretmek, kişilik hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin etmek amaçlanmıştır. İlçe merkezinin tüm noktaları 7 gün 24 saat 360 derece hareket kabiliyeti olan kameralarla gözlemlenebilecektir. Böylelikle emniyet olaylarına müdahale hızlanabilecek, suç mahalline önceden müdahale edilerek faalin yakalanması kolaylaşacaktır. Vatandaşlarımız diledikleri saatte istedikleri yerde gönül rahatlığıyla dolaşabilecek, huzurlu vakit geçirebileceklerdir” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10