Tarım İl Müdürleri toplandı

Tohum Sanayicileri Ve Üreticileri Alt Birliği'nin (TSÜAB) ev sahipliğinde İstanbul'da WOW Hotel & Convention Center'da "III. Uluslararası Tohumculuk Çalıştayı" ve İstanbul/Yeşilköy İstanbul Fuar

Tekirdağ 13.01.2015 13:58:00 0
Tarım İl Müdürleri toplandı

ÇALIŞTAY VE FUAR DÜZENLENDİ

Çalıştay'a; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş,  Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bayram Kutlu, İl Müdürleri, Uluslararası tohumculuk kurum ve kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, TSÜAB tarafından "Tohumculuk Sektörel Ticaret Heyeti Ziyareti" gerçekleştirilen ülkelerin tohumculukla ilgili kamu ve özel sektör yönetici ve temsilcileri, Kamu kurumlarının tohumculukla ilgili birim yöneticileri ve uzmanları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

TEKİRDAĞ’DA DA HEYET KATILDI

Toplantılara ve fuara Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü temsilen İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü V. Şerife Yavaş Gören, Ziraat Mühendisleri Mesut Baysal ve Zekiye Pank katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bayram Kutlu, bugüne kadar tohumculuk için yaklaşık 1 milyar liralık destek verildiğini söyledi. Kutlu, Türk tarımının bitkisel üretimde 93 milyon tondan 2013 yılı itibariyle 110 milyon tona çıktığını kaydetti.

CİDDİ DESTEK VERİYORUZ

Bitkisel üretim değeri olarak da 36 milyar dolarlık rakamları yakaladıklarını anlatan Kutlu, Türkiye'nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) verilerine göre tarımda dünyada 7. sırada yer aldığını dile getirdi. Türkiye'nin, tohumculuk sektörünün gelişmesi için önemli atılımlar yaptığına işaret eden Kutlu, tohumculuk sektöründe mevzuat yapısında yapılan değişiklikler ile ciddi desteklerin verildiğini ifade etti.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10