İşte o rapor!

Türk Metal Sendikası tarafından Çerkezköy'de yaptırılan ve geçtiğimiz yıllarda birçok kez tartışmaya konu olan Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'ndeki 970 ada 1 parselde bulunan huzurevi, 30 M

Çerkezköy 14.01.2015 15:38:00 0
İşte o rapor!
BAĞIMSIZ BİR FİRMA RAPOR HAZIRLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nde sert tartışmalara konu olan huzurevi bir kez daha gündemde. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin aldığı kararla tarafsız bir firmaya yaptırılan ölçümler sonucu hazırlanan rapor yeni yılın ilk günlerinde belediyeye ulaştı. Zeugma Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan rapor, belediye meclisinin ocak ayı toplantısında gündeme gelmezken, rapordaki sonuçlar adeta dudak uçuklatacak cinsten.

 

 

 

13421 METREKARELİK ALAN KAÇAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve komisyon üyelerine gönderilen raporda, binanın bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kattan oluştuğu belirtildi. Rapora göre, 3210 metrekare bodrum kat, 3693 metrekare zemin kat, 3482 metrekare birinci normal kat, 2999 metrekare ikinci normal kat ve 2999 metrekare üçüncü normal kat olmak üzere toplam 16383 metrekarelik brüt alana sahip olan huzurevi binasının 2962 metrekaresinin yapı kullanma izin belgesi olduğu, geriye kalan 13421 metrekarelik alanın ise belgesinin olmayıp kaçak konumunda olduğunu ortaya çıktı.

 

İMAR YAPILAŞMA ŞARTLARINA UYMUYOR

Yapılan ölçümlere sonucunda binanın bodrum+zemin+3 normal kat ve 16383 metrekare büyüklüğünde olduğunun tespit edildiği belirtilirken, raporda binanın bu haliyle imar yapılaşma şartlarına uymadığı ve basit bir tadilatla yapılaşma şartlarına uygun hale getirilemeyeceği ifade edildi. Raporda ayrıca binanın çekme mesafelerine de uyulmadığı tespit edildi. Raporda Çerkezköy Belediyesi Emlak İşleri Servisi memurundan ilgili taşınmaz parselin emlak beyan değerinin 425 TL /metrekare olduğunun öğrenildiği ifadesi yer aldı. Raporda binanın satış kabiliyetinin ‘satışı zor’ olacağı belirtilirken, gayrimenkulün yasal durum değerinin toplam 5 milyon 860 bin TL, mevcut durum değerinin ise 15 milyon 255 bin TL olduğu da ifade edildi.

 

BU BİLMECEYİ KİM ÇÖZECEK?

Raporun ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay meclise bir açıklama yapmazken, siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre rapor üst yazı ile büyükşehir belediye başkanlığına gönderildi. Dönemin belediye başkanı Dr. Remzi Garip döneminde huzurevi yapılması şartıyla Türk Metal Sendikası’na verilen, sendika tarafından işçilerin alın terlerinden kesilen aidatlarla yapılan ve adeta bir milli servet değerinde olan bina, kısa bir süre huzurevi olarak hizmet verdikten sonra faaliyetini durdurmuştu. Yıllardır atıl durumda olan bina Mehmet Uz ve Ali Ertem’in belediye başkanlıkları döneminde de tartışmalara konu olmuştu. Mecliste sert tartışmalara konu olan huzurevi bilmecesinin kim tarafından ne şekilde çözüleceği ise gizemini korurken, mevcut belediye başkanı Vahap Akay ve dönemin belediye başkanlarının da, işçilerin alın teri ile yapılan binanın akıbeti konusunda açıklama yapıp yapmayacağı da merak ediliyor.

 

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10