Yeni Türkiye Buluşması, esnaf için olumlu geçti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından organize edilen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen 'Yeni Türkiye BuluÅ?

Çerkezköy 15.01.2015 17:10:00 0
Yeni Türkiye Buluşması, esnaf için olumlu geçti

ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül tarafından düzenlenen toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin de katıldığını ifade eden Dükanlı toplantıda Başbakan Davutoğlu’nun birbiri ardına verdiği müjdelerle esnafı sevindirdiğini belirtti.  Dükanlı “Başbakan Ahmet Davutoğlu toplantıda yaptığı konuşmada esnafı asla ezdirmeyeceğini söyledi. Başbakanımızdan, 600 milyon TL olan kredilerin faizlerini karşılama bütçesinin 100 milyon TL artırılması talep edildi. Başbakanımız ise ‘100 milyon TL yetmez, 50 milyon TL de benden olsun’ diyerek 600 milyon TL olan kredilerin faizlerini karşılama bütçesini 750 milyon TL’ye çıkardı. Yılsonu itibari ile bütçe hesaplamaları nedeniyle dondurulan kredi kullandırmaların Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla yeniden başlatıldı” dedi.

FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ

Başbakan Davutoğlu’nun toplantıda kaybolmaya yüz tutmuş meslek erbaplarına da faizsiz kredi müjdesi verdiğini anımsatan Dükanlı “Buna göre 3 yıllık ustalık belgesi olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek erbaplarına faizsiz kredi kullandırılabilecek. Ustalık mertebesine gelmiş ve yeni iş yeri açmayı düşünenlere de müjde verildi. Toplantıda birçok müjde veren Başbakanımız esnafımızın büyüyen yapılar karşısında da ezdirilmeyeceğine dikkat çekti. Alış Veriş Merkezi açılması kriterlerinin değiştirildiğini söyleyen Başbakanımız, bundan sonra AVM’lerde esnaf ve sanatkarlara en az yüzde 5 oranında pay ayrılacağını, kira değerlerinin ise esnaf ve sanatkarımız için 4’te 1 oranında uygulanacağını da belirtti” dedi. Toplantının esnaf ve sanatkarlar için olumlu geçtiğini söyleyen Dükanlı verilen müjdelerin esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını temenni etti.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10