Havalar soğudu, balık fiyatları ikiye katlandı

Olumsuz hava koşulları tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de balık fiyatlarını arttırdı. Balık fiyatlarında ortalama 4 liralık artış yaşandı. Bir dönem 5 lirayı bile gören çinekop

Çerkezköy 18.01.2015 18:55:00 0
Havalar soğudu, balık fiyatları ikiye katlandı

Ülke genelinde etkili olan fırtına kar ve yağmur, balıkçıların denize açılmasını engelledi. Kötü hava koşulları nedeniyle balıkçıların denize çıkamaması, balık fiyatlarına artış olarak yansıdı.

FİYATLAR ARTTI

Balkanlardan gelen soğuk hava ve fırtına sebebiyle balık avının zorlaşması, Çerkezköy’de de balık fiyatlarında artışa neden oldu. Çerkezköylü balıkçılar, “Balkanlardan gelen soğuk hava Çerkezköy’de hissedilmeye başlandı. Havanın soğuk denizin ise fırtınalı olması balıkçıları zor durumda bıraktı” dedi. Vatandaşlar ise “Havalar her soğuk olduğunda balık fiyatlarında yükselmeler oluyor. Bu durum da bizlerin balık almasını engelliyor. Balık fiyatları tam anlamıyla ucuzladı derken havaların iyice soğumasıyla fiyatlarda yine artış oldu” dedi.

HAMSİ 10 TL

Yılbaşından sonra başlayan elverişsiz hava ve deniz şartları nedeniyle fiyatların ortalama 2 kat arttığına işaret eden Fırtına Balıkçılık yetkilisi Taner Diş “Hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar neredeyse denize açılamıyor. Bu da balık fiyatlarını çok yükseltti. Piyasada hamsi 10 TL, Çinekop 25 TL, İstavrit 15 TL, Sarıkanat 30 TL, Palamut tane 3 TL, Levrek 30 TL, somon 25 TL, Çupra 30 TL, Barbun 25 TL, Mezgit ise 15 TL’den satışa sunuluyor” dedi. Diş, fiyatların yükseldiği bu dönemde vatandaşların "halk balığı" diye adlandırdıkları, ucuzluğuyla dikkati çeken hamsi yiyebileceğini kaydederek, "Hamsi ve istavrit olmazsa zaten vatandaş balık yiyemez" değerlendirmesinde bulundu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10