'Çerkezköy Okuyor' projesinde kitaplar dağıtıldı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çerkezköy Okuyor" projesinde Çerkezköy'de bulunan okullara kitap dağıtıldı.

Çerkezköy 22.01.2015 20:13:00 0

8 BİN ÖĞRENCİ KİTAP OKUYACAK

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı özendirmek ve okumayı sevdirmek, Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusu geliştirmek amacıyla Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çerkezköy Okuyor” projesinde 5-8 sınıflara on takım kitap teslim edilirken, proje kapsamında 8 bin 30 öğrenci değişmeli olarak kitapları okuyacak.

 

 

TÜM ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE AİT

Dün saat 11.00’de Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen kitap dağıtımı programına Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nair, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, okul müdürleri ile Türkçe öğretmenleri katıldı. Programda konuşan Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “Amacımız paydaşlarımızı aktif hale getirmek onları okuyan, okuduğunu anlayan, anladığı ile iyi bir şeyler üreten çalışma içersinde olacağız. Bu maksatla proje ekibinin katkıları ile bu projeyi başlattık. Bu projede tüm çalışmalar öğretmenlerimize aittir. Biz milli eğitim olarak biz sadece organizasyonunda ve destek anlamında okullara kitap dağıtımını sağlıyoruz. Temennimiz bunları yarışmaya katılacak olan 8 bin 30 öğrencinin okumasıdır” dedi.

ÖĞRETMENLERİ YAZARLARLA TANIŞTIRMAK İSTİYORUZ

Kitapların yazarları ile de bir çalışmalarının olacağını söyleyen Erdoğan “Öğrencilerimizi yazarlarımız ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Çerkezköy’de okuma alışkanlığını en üst seviyeye çıkarmayı istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın buna benzer projeleri ve çalışmaları var. Biz de onlardan ilham alarak öğrencilerimizi bu konuda kanalize etme ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Dereceye giren öğrencilere hediye vererek teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

KİTAPLARI TESLİM EDİLDİ

Tüm öğrencilere başarılar dileyen Erdoğan “Öğrencilerimiz Vlademir Tumonov’un ‘Kraliçe’yi Kurtarmak’, Ferda İzbudak Akıncı’nın ‘Mutluluk Sokağı’, Mavisel Yener ve Aytül Akal’ın ‘Kayıp Kitaplardaki İskelet’, Michael Ende’nin ‘Momo’, Sevim Ak’ın ‘Domates Saçlı Kız’, Behiç Ak’ın ‘Postayla Gelen Deniz Kabuğu’, Bilgin Adalı’nın ‘Zaman Bisikleti 1’, Natelie Babbit’in ‘Ölümsüz Aile’ eserlerini okuyacaklar. Tüm öğrencilerin bu kitapları okumasını istiyoruz. Bu projede yer alan Nurullah Narin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kemal Şahin, 75.Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emine Tüfekçi, Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Serpil Kayan, Tepe Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yahya Kemal Gebeş’e de çok teşekkür ediyorum” dedi. Erdoğan’ın konuşmasının ardından okullara protokol üyeleri tarafından kitapları teslim edildi. Proje Nisan ayında sona erecek.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10