Başkan Akay, Uğur Mumcu'yu andı

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 22. Yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Merhum araştırmacı gazeteci ve yazar

Çerkezköy 23.01.2015 20:11:00 0
Başkan Akay, Uğur Mumcu

PEK ÇOK AYDIN CİNAYETİ HALA KARANLIKTA

Mafya-siyaset-tarikat ilişkilerini, yolsuzlukları ve kökten dinci akımları, somut belgelere dayalı çalışmalarıyla ortaya çıkaran Mumcu’nun, demokrasinin savunucusu olduğunu ifade eden Akay “Üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen pek çok aydın cinayeti hala karanlıktadır. Özgür basına, gazetecilere ve bilim inanlarına yönelik faili meçhul siyasi cinayetlerin sorumlularının bulunması, demokratik hukuk devletinin bir gereğidir. Özgürlük ve demokrasi ayıbı olan, tüm faili meçhul cinayetler ülkemizin utancıdır” dedi.

RAHMETLE ANIYORUZ

Demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği özgür bir ülke düşüncesinin, gelecek kuşakları aydınlatmaya devam ettiğini ifade eden Akay “Aydınlanma ve demokrasi yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Yaşamlarını demokrasi ve toplumsal barışa adamış olan Uğur Mumcu'yu, Abdi İpekçi'yi, Turan Dursun’u, Muammer Aksoy'u, Bahriye Üçok'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Onat Kutlar’ı, Metin Göktepe’yi, Hrant Dink’i ve bu uğurda yaşamlarını kaybetmiş tüm basın emekçilerimizi saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10