Müftülük hizmet binasının temeli atıldı

Saray Kemalpaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 4'ta bulunan 645 metrekare arsaya yapılacak olan Müftülük Hizmet Binasının temeli önceki gün düzenlenen törenle atıldı.

Saray 26.01.2015 14:08:00 0
Müftülük hizmet binasının temeli atıldı

3 ODADA HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYOR

Önceki gün saat 11.30’da düzenlenen törene Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, ilçe müftüleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, esnaf ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kaymakam Öner “İlçe Müftülüğü Hükümet konağında 3 adet küçük odada hizmet vermeye çalışıyor. Bu yeterli değil. Gerek halkımıza gerekse din görevlilerine eğitim verilecek bir mekan yok. Yeni Müftülük hizmetleri binası ve Kur'an kursunun yapımı Türkiye Diyanet Vakfı Saray Şubesi ile ilçemizde  yeni kurulan Saray Müftülük Hizmetleri Geliştirme ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek. Yani tamamen mahalli katkılar ve hayırseverlerimizin destekleri ile yapılacak” dedi.

4 KATLI OLACAK

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen de Kur'an Kursu ve Müftülük Hizmetleri Binasının hayırlı olmasını temenni etti. Saray Müftüsü Dr. Recai Çetres de Müftülük Hizmetleri Binasında yapılacak faaliyetlerden bahsetti. 1’inci katta Kur'an Kursu, 2’nci katta Müftülük Birimi, 3’üncü katta Bay-Bayan Mescidi ve 4’üncü katta da Eğitim ve Konferans Salonu olarak hizmet verileceğini dile getiren Çetres “Sarayımızın genç nesillerinin yetişmesine katkı sağlayacak bir bina olacak” dedi.

KATKI SAĞLAYACAK

Saray İlçe Eski Müftüsü İstanbul İli Arnavutköy  İlçe Müftüsü Bahri Şamat da “Yaklaşık 6 yıl hizmet verdiğim Saray’da böyle güzel bir binanın yapımına başlanması beni çok mutlu etti. Bu bina Saray'a din hizmetleri açısından katkı sağlayacak” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10