Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara seslendi

Afrika Boynuzu ülkelerinden Etiyopya ve Cibuti ile başladığı resmi ziyaretlerini Somali ile tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantıda muhtarlarla bi

Bölgede Gündem 27.01.2015 18:05:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara seslendi

DEĞİŞİM SÖZ KONUSU

Haklar, yetki ve imkanlar konusunda muhtarlıkları güçlendirmeye devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ülkelerindeki temasları ile ilgili de değerlendirme yaptı. Somali’de terörün kol gezdiğini ifade eden Erdoğan “2011’de daha fazlaydı şimdi daha zayıfladı. Türkiye’nin orada yaptığı yatırımlar sayesinde değişim söz konusu” dedi.

SOMALİ İÇİN MUHTEŞEM

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Kozuva’nın Somali’de işletmeciliğini üstlendiği yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen Mogadişu Havalimanı Terminal Hizmet Binası ile ilgili de konuşan Erdoğan “Orası için muhteşem sayılabilecek bir havalimanın açılışını yaptık. Bir Türk firması bunu yaptı. Havalimanından şehre gayet güzel bir yol oldu. 200 yataklı bir hastanenin açılışını yaptık. Onun yanında hemşirelik yüksek okulunun açılışını yaptık. Orada bir cami yapılmış onun açılışını gerçekleştirdik” dedi.

HİÇBİR ÜLKENİN KILI KIPIRDAMIYOR

Orada emniyet sağlamak için hiçbir ülkenin kılını bile kımıldatmadığını ifade eden Erdoğan “Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılanlar bize geliyor. Orada kimse yok burayı bombalıyorlar. Bugün bakıyoruz çiftetelli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak. Oradan ayrılan 200 bin insan geri dönebilecek mi dönerse nereye yerleşecek. Kendilerine Halep diyoruz kimse duymuyor. 1 milyon 200 bin insan yaşıyor. Niçin Halep ile ilgilenmiyorsunuz?” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10