Altını olanlar kuyumculara akın etti

Altın, Yunanistan'da seçimleri kemer sıkma karşıtı Syriza partisinin kazanmasının ülkenin uluslararası kurtarma paketinin koşullarını yeniden müzakere edeceği beklentilerini güçlendirmesinin ardından,

Çerkezköy 27.01.2015 18:11:00 0
Altını olanlar kuyumculara akın etti

VATANDAŞLAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

 Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Serdar Altıntaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tüketicinin genellikle  her zaman korunaklı  güvenli liman olarak gördüğü altının son yıllarda  tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Son bir haftadan bu yana da kuyumcuların halktan altın alma işlemi ciddi miktarda kayda değer şekilde yükseliş gösterdi. Altın fiyatların yükselmesi insanlar için büyük bir fırsat oldu” dedi.

ALTIN BOZDURMAK İÇİN KUYUMCULARA AKIN VAR

Turkuaz Kuyumculu Mağaza Satış Sorumlusu Önder Bulut da, “Son günlerde altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen vatandaşlar yastık altı tabir ettiğimiz ellerindeki altını bozdurmak için adeta kuyumculara akın ediyor. Altın alan az ama altın bozduran çok” dedi. Bulut, yastık altındaki birikimin tamamen elden çıkarılması gibi bir durumun ise söz konusu olmadığını ifade ederek “Bu artış nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin zamanında yatırım için altıkları altınların bir kısmını ihtiyaçlarını karşılamak için bozdurduğu görüşündeyim” dedi.

BU YÜKSELİŞ GEÇİCİ NORMALE DÖNECEKTİR

Seçkin Kuyumculuk 1.Mazağa Müdürü Cengiz Yavuz ise,  “Altında yaşanan yükseliş  geçici. Bu nedenle vatandaşlarımız bu konuda panik yapmasın. Tüketici her zaman altını güvenli bir liman ve tasarruf aracı olarak görüyor. Bu nedenle  altının  tasarruf aracı olarak görülmesi ve  yükselişe geçtiğinde de eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Şu an ülkemizde altında geçici bir yükseliş var. Kısa bir zaman içinde altın bir süre içinde tekrar eski fiyatına dönecektir düşüncesindeyim. Bu nedenle vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Eğer ihtiyacı olan varsa elbette bu yükseliş karşısında satarak üç beş kuruş kar etmiş olacağı gibi ihtiyaçlarını da karşılayacak. Ama ihtiyacı olmayanlara da tavsiyem altınlarını satmasınlar” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10