"Kanser önlenebilir bir hastalıktır"

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kadınlara yönelik başlatılan kanser taramaları Karacakılavuz Mahallesi sakinleri ile devam etti.

Süleymanpaşa 28.01.2015 13:47:00 0

BİLGİLENDİRME DE YAPILIYOR

KETEM yetkilileri “Süleymanpaşa Belediyemizin de desteğini alarak İlçemizde yaşayan vatandaşlarda; Rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş arasındaki kadınlar,  Meme kanseri için ise 40-69 yaş aralığındaki kadınlar, Bağırsak kanseri için ise 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekler taramaya katılabiliyor. Muayene öncesi eğitimli uzman kadromuz ile meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yücel Ayaz da “KETEM Merkezimiz de üç tür kanser taraması yapılıyor. Kadınların en büyük korkusu olan meme kanseri, rahim ağzı kanseri, erkekler ve kadınlar içinde bağırsak kanseri taramaları yapılıyor. Bu gün Karacakılavuzlu kadınlarımıza yapılan bu taramaların aslında tüm halkımız tarafından mutlaka yaptırılması gerekiyor” derken, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da “Erken teşhisin hayat kurtardığı sözünden yola çıkarak sağlık taramaları konusunda hassas davranmalı, hastalanmadan önce tedbirimizi almalıyız, unutmayınız ki kanser erken teşhis ile önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10