Verimli KOBİ Projesi imzalandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, 'Verimli KOBİ Projesi'nin protokolünü imzaladı.

Çerkezköy 28.01.2015 16:03:00 0
Verimli KOBİ Projesi imzalandı

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

NKÜ’nün Çerkezköy’de yapacağı her türlü yatırım kapsamında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olacaklarını ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Osman Şimşek sayesinde NKÜ’nün çok yol kat ettiğini ifade etti. Üyelerin verimliliklerini arttıracak olan bu protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen başta odamız üyelerinden Doğan Hasan olmak üzere herkese teşekkür eden Kozuva, “Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

FAKÜLTE TALEBİ VAR

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de Somali’deki Hava Alanı açılışı dolayısıyla Süleyman Kozuva’yı tebrik etti. Namık Kemal Üniversitesi’nin ülkenin ilk 30 üniversitesinden biri haline gelmesi için çalıştıklarını söyleyen Şimşek “NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Veliköy Mahallesi’ndeki yeni binası çok güzel oldu” dedi. Öğrencilerin de çok mutlu olduğunu söyleyen Şimşek, “Buraya bir fakülte talebi var. Bunun için öncelikle altyapıyı hazırlamamız gerekiyor” dedi. Ayrıca buraya bir kapalı spor salonu ve bir de yurt binası kazandırmaları gerektiğini ifade eden Şimşek, böylelikle kampus havası oluşacağını ve fakülte için hiçbir engel kalmayacağını söyledi.

60 MİLYON TL’LİK YATIRIM BÜTÇEMİZ VAR

Rektör Şimşek, görev süresi boyunca Namık Kemal Üniversitesi’ni hep daha yukarı taşımak için gayret ettiğini ifade etti. Yaklaşık 150 milyon TL bütçelerinin olduğunu ve bunun 60 milyon TL’sinin yatırım bütçesi olduğunu ifade eden Şimşek temennilerinin NKÜ’yü daha iyi noktalara getirmek olduğunu belirtti.

 

 

GÜZEL NOKTALARA GETİRDİK

Yeni kampus alanı içindeki 200 yataklı hastanenin tamamlanmak üzere olduğunu da belirten Şimşek “Hastanenin mart ayında tamamlanması hedefleniyor” dedi. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alana kurulu hastanenin Tekirdağ’a yakışır bir üniversite hastanesi olacağını dile getiren Rektör Osman Şimşek “Görev sürem boyunca NKÜ Çorlu Kampüsü için çok çaba harcadık ve güzel noktalara geldik” dedi.

HEPİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Bundan sonraki süreçte daha çok Çerkezköy ve Saray için gayret göstereceklerini ifade eden Şimşek “Öğrencilere değer veriyorum. Bizler gençlere faydalı olmalıyız. Biz onlara faydalı olalım ki onlar da ülkelerine faydalı birer fert olabilsinler” diyerek bunun için herkese büyük görev düştüğünü söyledi.

ÇERKEZKÖY İLK ÖRNEK OLACAK

Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysun Sağbaş da Verimli KOBİ Projesi Protokolü hakkında bilgiler verdi. Projemizin amacının, KOBİ’lerin verimliliklerini daha da artırmak olduğunu söyleyen Sağbaş “Bu kapsamda 130 firma ziyaret edildi. Bunların yüzde 95’inden geri dönüş oldu. Çok ciddi bir talep var” dedi. Sağbaş, bu proje kapsamında Çerkezköy’ün ilk örnek olacağını söyledi.

PROTOKOLÜ İMZALADILAR

Konuşmaların ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva hazırlanan protokolü imzalayarak projenin hayırlı olmasını temenni etti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’da gerçekleştirilen imza törenine NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysun Sağbaş, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Seçkin ve Metin Taşdelen, ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel ve Oda personeli katıldı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU   


0282 726 91 91
0282 747 65 10