"1800 dönümlük orman arazisi yok olacak"

Çorlu'ya bağlı Seymen Köyü sınırları içinde yer alan ormanlık alanda kuvarsit kum ocağı için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığ

Çorlu 30.01.2015 15:55:00 0

KÖYLÜLER TOPLANTIYA KATILMADI

Mahalle muhtarı ve köylüler toplantıya katılmak istemeyince şirket ve bakanlık yetkilileri boş kıraathaneye girerek raporlarını tuttu. Ocağın yapılmasını istemeyen köylüler dışarıda imza kampanyası düzenledi. Bunun üzerine yetkililer köyden ayrılırken, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Yalçın Karaca da “Köylülerin bilgilendirme toplantısına katılmadığını raporumuzda belirttik” diyerek köyden ayrıldı.

İSTEMİYORUZ

Seymen Köyü Muhtarı Aydın Dinler de “1800 dönümlük orman arazisi yok olacak. Burada benim muhtarlığım öncesinde oldu bittiye getirerek şirket 200 dönümlük bir yer kiralamış ve kum ocağını açmış. Burada 35 metre derinliğinde bir çukur açılmış. Daha sonra şirket bu ocağı devam etmedi.  Şimdi bu şirket 200 dönümlük alanı 1800 dönüme çıkarmak istiyor. Bunun içinde ÇED raporu için köye geldi. Biz bunu istemiyoruz” dedi.

 

 

BARAJI DA TEHDİT EDİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta “Bu kum ocağı yeni kurulacak olan barajı da tehdit ediyor. Bu kuvarsit kum ocağının yapılacağı yer yer altı sularının toplandığı bir yatak. Burada önümüzdeki günlerde Çorlu ive bazı köylerimizin içme suyunu gidermek için buraya bir baraj yapmayı planlıyoruz. Bu yüzden bu ocak kesinlikle burada olamaz” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIĞIMIZI BİTİRİR

Köylüler de “Kum ocağının yapılmak istenen alan bizim hayvanlarımızı otlattığımız alan, burada seyreltme yoluyla odun ihtiyacımızı da karşılıyoruz. Burasının tarım ve hayvancılık için elverişli bir yer böyle kalmasını istiyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber  


0282 726 91 91
0282 747 65 10