Bülent Türker: Başka Türkiye yok

2001'de Hollanda Kraliçesinden üst düzey Kraliyet Şövalyesi unvanı alan gurbetçi iş adamı ve hayırsever Bülent Türker önceki gün Çerkezköy'e geldi. 2005'te yapılan halk oylamasıyla "

Çerkezköy 30.01.2015 16:07:00 0
Bülent Türker: Başka Türkiye yok

İLGİNÇ BİR YAŞAM HİKAYEM VAR

1993'de İnsanlara ve Gönüllü Kuruluşlara Yardım Vakfı tarafından Türkiye'nin en başarılı genci ödülünü alan, 1999 ve 2002 yıllarında Mehmetçik Vakfı tarafından altın madalya ile ödüllendirilen, 2001'de Rotterdam'da düzenlenen bir törenle, Hollanda Kraliyet Şövalyelik unvanını alan ilk Türk olan  Bülent Türker, ilginç bir yaşam hikayesi olduğunu belirtti. Yıllar önce bir maraton yarışı için gittiği Hollanda’da bir bankanın sınavlarına girdiğini fakat kazanamadığını, banka yetkilileri ile görüşerek, Hollanda’da 1 ay daha kalma izninin olduğunu ve bu süreyi bankada ücretsiz çalışarak geçirmek istediğini söylediğini ve banka yetkililerinin de kabul ettiğini belirten Türker “Bir gün bankanın sahibi geldi ve benim kim olduğumu sordu. Ben de yaşadıklarımı anlattım. Daha sonra bankaya gelen bir yazı ile kadrolu çalışan oldum” dedi.

EN BÜYÜK TUTKUM ÇANAKKALE

Daha sonra insanlara yardım etmeye başladığını ve Hollanda halkının kendisini çok sevdiğini söyleyen Türker “Sonraki süreçte Hollanda’nın en büyük bankalarından birinden müdür olarak emekli oldum. Son yıllarda en büyük tutkum Çanakkale oldu. Elimden geldiğince Çanakkale Savaşları ile ilgili eserleri toplamaya çalışıyorum” dedi. İngiltere’nin başkenti Londra’daki ünlü müzayede salonu Christie’s’de düzenlenen ‘Antik Silahlar Müzayedesi’nde, dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear’ın tarafından Atatürk için özel olarak yaptırılan tabancanın satışa çıkarıldığını söyleyen Türker, açık artırmada, üzerinde altın harflerle ‘General Mustafa Kemal’ yazan ‘Browning’ marka silahı 20 bin Sterlin’e satın aldığını belirtti.

HOLLANDA’DA ÇANAKKALE SERGİSİ AÇACAĞIZ

Tabancayı Türkiye’ye getirmek ve buradaki müzelerde sergilenmesini sağlamak istediğini söyleyen Türker “Çünkü bu tabancayı, Türkiye’miz ve şehitlerimiz adına aldım. Bu tabancayı Türkiye’ye getirmekten gurur duyacağım. Fakat bazı bürokratik engellerden dolayı henüz bunu yapamadım. Türkiye’mize, Atatürk’ümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Başka Türkiye yok. Hollanda’da Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü kapsamında bir Çanakkale Sergisi açacağız. Bu sergide 300’e yakın eser olacak. Bunlardan biri de Atatürk’ün silahıdır” dedi.

DAHA FAZLA DEĞER VERİLMELİ

Çerkezköylü iş adamı Vehbi Demirtaş da “Bülent Türker gibi önemli bir ismi ağırlamaktan memnuniyet duydum. Hemşerimin yaptığı güzel işler, Türkiye sınırlarını aştı” dedi. Aldığı ödüller ve ünvanların yetersiz olduğunu söyleyen Demirtaş, kendisine hem Türkiye’de hem de diğer dünya ülkelerinde daha fazla değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10