Çerkezköy'de ev ve işyerlerinin çatıları uçtu

Çerkezköy ve Kapaklı'da fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve işyerinin çatısı uçtu. Tekirdağ Limanı'nda balıkçılar denize açılamazken, Çorlu'da ise eğitim uçuşları iptal

Bölgede Gündem 1.02.2015 16:54:00 0
Çerkezköy

ÇATILAR UÇTU

Fırtına Tekirdağ’da da etkili oldu. Kentin 100’üncü Mahallesi, Yeni Sanayi Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı bir binanın çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar, park halinde bir otomobile zarar verdi. Bazı mahallelerde enerji nakil hatlarının kopması sonucu elektrik akımı kesildi. Denizde saatte 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle dalga boyu 6 metreyi aştı.

EĞİTİM UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

Fırtına nedeniyle Çorlu’da da Alipaşa Mahallesi’nde bazı evlerin çatıları zarar gördü. Çorlu Havaalanı'nda yapılması gereken eğitim uçuşları da iptal edildi. Fırtına nedeniyle Tekirdağ ile Marmara Ereğlisi'nde balıkçılar denize açılamadı. Sahildeki bahçe duvarları şiddetli dalgalar nedeniyle yıkıldı. Lodos, denize sıfır konumundaki tüm evlerde hasara neden oldu.

 

 

KÖPRÜLER TRAFİĞE KAPATILDI

Edirne’de de şiddetli rüzgar Cumartesi gece yarısından itibaren etkili oldu. Saatte 62 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin çatısının uçarken, ağaçların da devrilmesine neden oldu. Son 3 gündür etkili olan sağanak yağışların ardından Tunca Nehri’nin debisi 131 metreküp/saniyeye ulaştı. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinden geçen bölümü taşarken, tarihi Kanuni ve Fatih köprüleri trafiğe kapatıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10