Tekirdağ ön seçim bekliyor

CHP Çerkezköy İlçe Örgütünün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Tokuç Sokak'taki yeni binasının açılışı dün görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Saat 13.00'da yapılmas?

Çerkezköy 1.02.2015 17:05:00 0
Tekirdağ ön seçim bekliyor

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Parti binasının açılışının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, “30 Mart seçimlerinde çok çalışan, genç, dinamik belediye başkanımız ile Çerkezköy’ümüzü CHP iktidarı ile buluşturduk. İnanıyorum ki çalışkan belediye başkanımızla 5 senede Çerkezköy’de güzel işler yapacağız. Belediye başkanımız ve büyükşehir belediye başkanımızla seçimlerde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz” dedi.

CHP İKTİDARA YÜRÜYECEK

Şimdi hedeflerinin 7 Haziran 2015 genel seçimleri olduğunu söyleyen Öztürk “Yerelde 12-0 yapmış Tekirdağ örgütü sonuna kadar önseçim ve sandık diyor. Sandık Cumhuriyet Halk Partisi’ne hareket getirecektir. Aday adaylarının da yapacağı katkılar ve emekler sayesinde CHP iktidara yürüyecektir” dedi.

YERELDEKİ BAŞARIMIZI GENELE TAŞIYACAĞIZ

Büyüyen Çerkezköy’de halkın sorunlarını çözmek için böyle bir binayı hizmete sunduklarını ifade eden Öztürk “Artık halk soygundan, talandan bıktı. Yereldeki başarımızı genele taşımak için çalışacağız. Tekirdağ’da 12-0 yapan belediye başkanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

ÇERKEZKÖY ÖRGÜTÜ KENDİNİ İSPATLADI

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin de, bu bina ile Çerkezköy örgütünün gücüne güç katacağını, önümüzdeki genel seçimlerde daha önceki seçimlerden daha başarılı olacağını söyledi. Çerkezköy örgütünün yerel seçimde kendini ispatladığını söyleyen Çetin “Çerkezköy’de bir ön seçim yapıldı. Belediye başkan adayımız tespit edildi. Belediye başkanı, ilçe örgütü ve diğer arkadaşlarımız Çerkezköy’de çok iyi bir sonuç aldı. Kendilerini kutluyoruz. Önümüzdeki dönemde Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde de en iyi sonucu alacaklarına inanıyoruz” dedi.

 

 

ÖRGÜTÜN İSTEĞİ ÖN SEÇİMDİR

Tekirdağ örgütünün kendini ispatladığını söyleyen Çetin “Örgüt olarak 11 ilçe örgütü ve il yönetimi ile birlikte mücadele ettik. 7 Haziran’da da bu örgüt üstüne düşeni yapacaktır” dedi. Çetin, örgütün isteğinin de ön seçim olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de “Gerçekten artık kabına sığmayan, Çerkezköy, adını Cumhuriyet Halk Partisi’ne de yakışır bir şekilde ortaya koyacak bir ilçe binasına kavuştu. İçerisinde insanların düz ayak bir şekilde gelip her zaman oturabileceği, ama aynı zamanda da Çerkezköy’ün Cumhuriyet Halk Partili bir idare ile yönetilebileceği bir ilçe binasını arkadaşlar Çerkezköy’e kazandırmış” dedi.

SİYASET BİR TAKIM OYUNUDUR

Siyasetin bir takım oyunu olduğunu ifade eden Köprülü “Siyaset her zaman üzerine biraz daha koymaktır, biraz daha ilerlemektir, biraz daha büyümektir, biraz daha kalabalıklaşmaktır. O yüzden Çerkezköy’ün bugünlere gelmesinde geçmişten bugüne emek koyan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de bugün bu başarıyı yakalamamıza katkı sağlayan insanlara teşekkür ediyorum. Bizler o temellerin üzerinde binamızı büyütüyoruz. O temeller üzerinde gücümüze güç katıyoruz” dedi.

İMAJIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ

Seçim döneminde “Çerkezköy Hizmet Uğraş’tan beri özlediği hizmeti Vahap Akay ile alacak” dediklerini anımsatan Köprülü “Ve Çerkezköylüler güvenerek belediyelerini Vahap Akay’a teslim ettiler. Türkiye’de de, Tekirdağ’da da, Trakya’da da artık iktidar daha güvenilir ellere, daha sağlam ellere teslim edilecektir. İşte o teslimiyetin de, insanların güven duygusunun yaratılacağı imkanlar da ancak böyle güçlü binalarla, güçlü ekiplerle mümkün olabilir. Bugün Çerkezköy’de o imajımızı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

SORUMLULUK İSTİYORSAK TABANIMIZA YETKİYİ VERMEK ZORUNDAYIZ

İktidara giden bir partinin her yerde gücünü ortaya koyması gerektiğini dile getiren Milletvekili Emre Köprülü, “CHP’nin tabanından bu ülkenin kuruluş felsefesine, demokrasiye karşı sorumluluğunu yerine getirmesi istenir. Biz bu sorumluluğu yerine getireceğiz. Ama sorumluluk istiyorsak tabanımıza yetkiyi de vermek zorundayız. O yetki de Tekirdağ için ön seçimdir. CHP, Türkiye’de iktidar olmak zorunda” dedi.

 

 

4 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ

Yeni binanın açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Bu örgüt birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman başaramayacağı hiçbir zorluk yoktur. 30 Mart’ta olduğu gibi mucize de gerçekleşir. 7 Haziran 2015’te büyük bir mucize gerçekleşecektir. Tekirdağ’da en az 4 milletvekili çıkaracağız, bundan şüpheniz olmasın” dedi. 

CHP’NİN BAŞARISINI BİR KEZ DAHA KANITLAYACAK

7 Haziran seçimlerinde CHP’nin başarısını bir kez daha kanıtlayacaklarını ifade eden Albayrak “12 yıldır AKP iktidarı içerisinde görünen o ki CHP iktidarına şiddetle ihtiyaç var. Bunu icraatlarıyla ispatladılar. Daha önceleri aklımızdan geçmeyen, konuşulması bile bizi inciten olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. En son bir iktidar partisi milletvekilinin ‘600 yıllık Osmanlı’nın 90 yıllık reklam arası’ mesajı beni son derece rahatsız etti. Toplumu rahatsız etti, geleceğimizi de rahatsız etti. Bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanmaması için, Türkiye’de insanların daha mutlu olması için CHP iktidarına mutlaka ihtiyaç vardır” diye konuştu.

GENEL İKTİDAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

30 Mart 2014’ten bu yana 292 gündür hizmette olduğunu söyleyen Albayrak “Geldiğimiz noktada, bize güveniniz hiç sarsılmayacak. Bizimle bundan sonra her gün iftihar edeceksiniz” dedi. 30 Mart’ta göreve gelen başkanların mutlaka efsane olacağını ileri süren Albayrak “Bize verdiğiniz oyları hak ederek huzurunuza geleceğiz” diye konuştu. Hedeflerinin 2014 yerelde ve 2015 genelde iktidar olduğunu söyleyen Albayrak “Yereldeki hedefimiz gerçekleştirdik. Şimdi tüm gücümüzle genel iktidar için çalışacağız” dedi.

HAZIRLIK DÖNEMİ OLDU

Açılışta son konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. 10 ay önceki aynı heyecanla devam ettiklerini dile getiren Akay “10 ay evvel CHP 30 Mart’ta Tekirdağ’da nasıl iktidara geldiyse, 7 Haziran’da da aynı şekilde iktidara gelecektir” dedi. Çerkezköy’de 10 aydır belediye hizmetlerine devam ettiklerini ifade eden Akay “Çerkezköy, Tekirdağ’ın 3.büyük ilçesi. Çerkezköy Belediyesi’ni bazı sıkıntılarla teslim aldık. Tekirdağ’ın 10 ilçesinin borcu kadar borçlu bir Çerkezköy teslim aldık. Mali anlamdaki güçlüklere rağmen 10 aylık dönem Çerkezköy Belediyesi adına hazırlık dönemi oldu. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde konuştuklarımız, Çerkezköy adına koyduğumuz hedeflerin tamamını ortaya koyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

BU FIRTINA 7 HAZİRAN’IN HABERCİSİDİR

CHP’nin önümüzdeki süreçte 7 Haziran’da iktidara geleceğinden şüphelerinin olmadığını belirten Akay “Önümüzdeki süreçte partimizin biran evvel Tekirdağ adına önseçim kararını açıklamasını bekliyoruz. CHP’de Çerkezköy’de örgütün talebi ile önseçimden çıkmış bir belediye başkanı olarak önümüzdeki genel seçimde CHP’nin Tekirdağ’da bir kontenjandan daha fazlasına tahammülü yok. Tekirdağ’da fermuar yöntemlerinin bir karşılığının olmadığını, örgütün böyle bir beklentisinin olmadığını Çerkezköy’den haykırıyorum. Tekirdağ örgütü 30 Mart’ta 12-0’ı başardı, Türkiye’ye örnek oldu. Genel merkezimizin bunu görmezden gelmeyeceğini ümidiyle kararlılığını biran evvel ortaya koymasını talep ediyorum” dedi. Fırtınalı bir havada gerçekleştirilen açılışta konuşan Akay “Bugünkü fırtına 7 Haziran’ın habercisidir” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yeni binanın açılışı yapıldı. Açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin,  CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları Hasan Demir, İsmail Doğaroğlu, Recep Palabıyık, Metin Dönmez, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ile çok sayıda partili katıldı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10