Çerkezköy'ün geleceği için ortak hareket edecekler

İlçenin sosyal, kültürel ve eğitim alanında gelişimine katkı sağlaması amacıyla çalışma başlatan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezkö

Çerkezköy 4.02.2015 17:31:00 0
Çerkezköy

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Genel Sekreter Hakan Gel ve Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş’ın yer aldığı heyet, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 5 milyon TL’lik Güdümlü Proje Desteği hakkında bilgiler verirken, desteğin Çerkezköy’de kullanabilmek amacıyla ortak bir projeye imza atılması fikri görüşüldü.

HER YIL 5 MİLYON TL’LİK DESTEK

ÇTSO heyeti ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile bir araya geldi. Ziyarette Güdümlü Proje desteği ile ilgili bilgilendirme yapan ÇTSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş, “Proje kapsamında her yıl azami 5 milyon TL’lik destek sağlanıyor. Geçen yıl Edirne’ye, bu yıl da Kırklareli’ye verilmiş. Edirne’de turistik alanlar, Kırklareli’de bir kültür merkezi ve tarihi evlerin restorasyonu için projeler oluşturulmuş” dedi.

ORTAK BİR PROJE HAZIRLANABİLİR

Çerkezköy için Kaymakamlık, Belediye ve ÇTSO ortaklığında bir projenin hazırlanabileceğini ifade eden Taş “Çerkezköy Belediyesi’nin rekreasyon alanı projesi ile Çerkezköy Kaymakamlığı’nın eğitim kampüsü projesi var. Biz neden bu desteği iki projeyi bütünleştirerek kullanmayalım diye düşündük” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin de “Tekirdağ diğer illere oranla desteklerden yararlanma noktasında eksik kalıyor. Biz de hep birlikte iş birliği yapıp Çerkezköy olarak ağırlığımızı koyalım. Sizden de kaymakamlıktan da temsilci olsun, hep birlikte Çerkezköy için proje geliştirelim. Sosyal ve kültürel alanda neler yapabileceğimizi konuşalım” dedi.

 

 

TOBB İLE İRTİBAT HALİNDEYİZ

Ziyarette Çerkezköy’de oluşturulacak Kampus Alanı üzerinde de durulurken, eğitimin önemine dikkat çeken Seçkin “Kampus alanında temel atılması için bir yıldan az bir süre kaldı ve acele edilmesi gerekiyor. Bu konuda da bir an önce çalışmaya başlanması gerekiyor. Okul yapımı için TOBB ile sürekli olarak irtibat halindeyiz” dedi.

SANAYİ SİTESİNİ BİZ YAPALIM

ÇTSO olarak küçük sanayi sitesi ile ilgili de destek olmak istediklerini dile getiren Mustafa Seçkin, “Bu sayede rekreasyon alanını da büyütmüş oluruz. Yerin bize tahsisi için protokol yapabiliriz. Ardından da burayı oda olarak biz yapalım” dedi. Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da küçük sanayi sitesini ilk olarak etap etap yapmayı düşündüklerini ancak yerle ilgili ilerleme sağlanamadığını ifade ederek “Şu anki alanda 200 işletme var. Yeni yer için en az 400-500 işletme için yer gerekli. 1/25000’lik planda bir yer vardı ancak o da iptal oldu. Şu an kilitli bir durumdayız. Planlar yeniden yapıldığında tekrar yola çıkacağız. Süreç ilerlediğinde bunu tekrar görüşebiliriz. Ortak akılla hareket etmemiz lazım” dedi.

AMACIMIZ ÇERKEZKÖY’E KATKI SAĞLAMAK

ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel de “Amacımız hep birlikte Çerkezköy’ün geleceği ve gelişimi için katkı sağlamak. Hatta rekreasyon alanı ve eğitim kampüsünü de bu projenin içine katalım, odanın liderliğinde bölge için faydalı işler yapalım. Trakya Kalkınma Ajansı desteğinin yanında AB fonlarından da faydalanabiliriz. Ana amacımız, Çerkezköy’deki sosyal alanların, eğitim alanlarının arttırılması ve yaşam kalitesinin yükselmesi” dedi. Çerkezköy’de yapılması planlanan Uluslararası Fuar alanının da görüşüldüğü ziyarette, TRAKYAKA’nın bu konuda da önemli bir destek sağladığını belirten Hakan Gel, “Bunun için en az 10 dönümlük bir alana ihtiyaç var” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

ÇTSO Heyeti, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile de bir araya geldi. Heyet, konuyla ilgili Kaymakam Kubilay’a da bilgi verirken, Kaymakam Kubilay da projeye sıcak baktığını söyledi. Kubilay “Özellikle eğitim alanında büyük eksiklikler var. Kampus alanında temel atılması için TOBB’dan da destek bekliyoruz” dedi. Kubilay ayrıca, ortak oluşturulması planlanan ekip için de Kaymakamlık Bünyesinde oluşturulan Proje Koordinasyon Merkezi’nin her türlü desteği vereceğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10