TBMM Çocuk İşbirliği Protokolü imzalandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde oluşturulmuş olan TBMM Çocuk Kulübü'nün çocuklara yönelik hazırlayacağı ve düzenleyeceği animasyon, çizgi film, dijital ve basılı kitap ve oyun etkinlikle

6.02.2015 13:21:00 0
TBMM Çocuk İşbirliği Protokolü imzalandı

8 AY ÖNCE AÇILDI

İmza töreninde konuşan TBMM Genel Sekteri Dr. İrfan Neziroğlu “İmzalanan protokol ile TBMM Çocuk internet sayfası tanıtımının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve öğrencilere ulaştırılması sağlanacak” dedi. TBMM Çocuk web sayfasının 8 ay önce açtıklarını anımsatan Neziroğlu, “Web sayfasında yasama süreçleri, demokrasi bilinci ve milli egemenlik kavramlarına ilişkin çizgi filmler, oyunlar ve kitaplar bulunuyor. TBMM Çocuk web sayfasını zaman zaman Meclis'e gelen öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Uzun uğraşlar sonucu hazırlanmış kıymetli materyaller var. Biz arzu ettik ki bunları bakanlığımızın desteği ile hem öğretmelerimize duyurarak onların demokrasi ve milli egemenlik konulara ilişkin yapacakları anlatımlarda kaynak olsun hem de bütün öğrencilerimize ulaştırmış olalım. Kanun yapım sürecini ve TBMM'yi anlatan çizgi filmler var. Çocuk kitaplarımızın içeri oldukça zengindir” dedi.

DEMOKRASİ KÜLTÜRÜYLE YETİŞTİRİLMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin de “Türkiye'de demokrasi bilincinin gelişmesi okul çağındaki çocukların demokrasi kültürü ile tanışması Milli Eğitim Bakanlığı'nın rutin görevlerinden biri. Çocukları demokrasi kültürüyle yetiştirmek gerekiyor. Protokol sayesinde Türkiye'de demokrasi kültürünün temel eğitim çağındaki çocuklar arasında yerleşmesi daha kolay hale gelecek” dedi.

DEVASA BİR ADIM ATTI

Tekin “TBMM Genel Sekterliği kendi işlerini kolaylaştıracak devasa bir adım attı. Bu protokol bize çok büyük katkı sağlayacak. Hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sayfasına hem de FATİH projesi kapsamında eğitim içeriklilerinin yüklendiği EBA portalı dediğimiz portalda çocuklarımızın protokol kapsamasındaki erişilmesi istenen yerlere erişimi kolaylaştıracak bütün adımları atacağız” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10