Hayvancılık sektörüne 1 milyon TL destek

Tekirdağ Manda Yetiştiricileri birliği ile ortaklaşa organize edilen proje kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından proje için 1 Milyon TL maddi destek sağl

Tekirdağ 8.02.2015 13:04:00 0
Hayvancılık sektörüne 1 milyon TL destek

DAHA KARLI

Belediye olarak tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacaklarının sözünü verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İlimizde inek başı süt verim ve fiyatları ile manda süt verim ve gelirleri mukayeselendirilerek bir değerlendirme yapıldığında manda yetiştiriciliğinin daha karlı olduğu açıkça görülmektedir” dedi.

ÜRETİCİ SAYISINI ÇOĞALTACAĞIZ

Uygulayacakları projenin amacının Tekirdağ’da manda yetiştirici sayısını arttırarak, tabanı genişletmek, büyütmek olduğunu ifade eden Albayrak “Yani manda sayısını; tabanı genişleterek üretici sayısını çoğaltarak arttırmayı hedeflemekteyiz. Projenin başarıya ulaşacağı inancıyla tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SARAY’DA UYGULANACAK

Proje, başlangıç yılı olan 2015’te Saray ilçesinin Güngörmez ve Safaalan mahallerinde uygulanacak. Projenin uygulanması ile birlikte Tekirdağ’daki manda yetiştiricileri halen almakta oldukları 400 TL/baş desteği 750 TL/baş olarak alacaklar, ayrıca birde 100 TL/baş doğan yavrular için destek alacaklar. Süt sığırlarına göre daha az bakım ve ihtimam isteyen, besleme masrafları daha az olan, yılın önemli bir bölümü dışarıda beslenerek geçinen mandanın getirisinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden yetkililer “Sonuç olarak üretici bazında düşük maliyetle daha yüksek getirisi olan, 22 yaşına kadar ürün alınabilen manda yetiştiriciliği bölgemizde bir gelir kaynağı olacak, ciddi ölçülerde katma değer yaratacak bir üretim faaliyeti olarak görülmektedir” dedi.

MALKARA’DA DA UYGULANACAK

Projenin ikinci yıl diliminde ise uygulama alanının ise Saray’da bir mahalle ve Malkara’dan seçilen bir başka mahalle olacağını ifade eden yetkililer “Projenin ilk yıllık uygulama dilimi tutarı 1 milyon TL. Bu meblağ Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığı’nca karşılanacak. Uygulanacak olan bu projenin önemli hedeflerinden birisi belki de en önemlisi, manda yetiştirici sayısını arttırmak, tabanı genişletmek, büyütmek. Yani manda sayısını; tabanı genişleterek üretici sayısını çoğaltarak arttırmak olacak. Bu nedenle proje uygulamasında öncelik mümkün olduğunca yeni başlayanlara tanınacak” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10