Dumansız ve sağlıklı bir yaşam için yeni bir başlangıç

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamada Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre sigaraya bağlı hast

Tekirdağ 9.02.2015 13:07:00 0
Dumansız ve sağlıklı bir yaşam için yeni bir başlangıç

HER YIL 5 MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR YA DA SAKAT KALIYOR

Türkiye’de ise her yıl sigaraya bağlı hastalıklardan 150 bin kişinin hayatını kaybettiğini, sakat ve felç kaldığını ifade eden yetkililer “Bu rakamlar trafik kazalarından, terör kurbanlarımız gibi ölümlerin toplamından yaklaşık 5 kat daha fazladır. Sigara başlama nedenleri arasında merak, özenti, arkadaş baskısı, arkadaşlar arasına katılma gibi nedenler yer almaktadır. Tütün ve tütün mamullerinden imal edilen her ürün, hem insan sağlığı hem de toplumun tamamını tehdit etmektedir. Sigaraya "Bir kereden bir şey olmaz” diye başlanıyor. "Benim iradem güçlüdür” diyerek alışıyoruz, "ben kontrol edebilirim” diye devam ediyoruz ve maalesef bağımlısı oluyoruz. Sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Kanser, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açmaktadır. Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir” dedi.

POLİKLİNİKLERE BAŞVURABİLİRSİNİZ

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün tam da bu adımları atmanın zamanı olabileceğini ifade eden yetkililer “Gelin, akciğer, yemek borusu, gırtlak, pankreas, mesane, böbrek, mide, kan kanseri ve kalp damar hastalıklarından ölüme giden 150 bin kişinin arasına katılmaya dur diyelim ve 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününü fırsat kılarak, sigarasız ve sağlıklı bir hayat için sigarayı hayatımızdan çıkaralım. Bu amaçla haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz hizmet veren Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını arayabilir ya da Tekirdağ KETEM, Tekirdağ Devlet Hastanesi, Çorlu Devlet Hastanesi ve Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurabilirsiniz. 9 Şubat 2015 tarihini “dumansız ve sağlıklı bir yaşam için yeni bir başlangıç” olarak kabul etmenizi temenni ediyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10