Verimli KOBİ destek programı tanıtıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü arasında imzalanan "KOBİ'lerde Verimlilik" protokolü kapsamında â€?

Çerkezköy 11.02.2015 16:31:00 0
Verimli KOBİ destek programı tanıtıldı

KOBİLER KATILDI

Saat 14.00’de ÇTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım programına ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ve Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Taşdelen, Namık Kemal Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Aysun Sağbaş, Namık Kemal Üniversitesi Endüstri Mühendisi Yar.Doç.Dr. Doğan Hasan, Araştırma görevlileri Ozan Çapraz, Aylin Duman, Endüstri Mühendisi Ayşe Arı ile KOBİ’ler katıldı.

GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ PROJESİ

Oda olarak “Verimli KOBİ Destek” programına girişimde bulundukları için doğru yolda olduklarını ifade eden ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker “Böyle bir topluluğu bir araya getirmek, verimlilik konusuna eğilmek bizim için çok güzel başlangıç projesidir. Biz hep verimlilik üzerine konuşuyoruz. Kendi bünyenizdeki hedeflerinize, verimlilik kriterlerini sonuçlandırabilirseniz siz yapabileceğiniz şeyleri yapmışınızdır” dedi.

VERİMLİLİK KOBİ’LER SAYESİNDE OLACAK

İki sene önce göreve geldiklerini söyleyen Ülker “Geçen sene akredite olmak için mücadele verdik. Bir yıla yakın akreditasyon sürecimiz oldu ve hepimiz ders çalıştık. Bu süreci başarı ile tamamladık ve sertifikamızı aldık. Kamusal ilişkilerimizi, görevlerimizi doğru ve zamanında yapar hale geldik” dedi. Bundan sonra yapmaları gereken şeyin sanayiciye ve üyelere katkıda bulunabilecek projeler üretebilmek, projeleri sonuçlandırabilmek olduğunu söyleyen Ülker “Küçük ve orta ölçekli KOBİ’ler olarak verimliliğine katkı sağlarsak ne mutlu bize. Odamız bu seneki görevlerinden birisini yapmış olur. Türkiye’nin kalkınması inovasyon verimlilik KOBİ’ler sayesinde olacak” dedi.

BAŞARILI SONUÇLAR VERECEK

Namık Kemal Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Aysun Sağbaş, Endüstri Mühendisi Yar.Doç.Dr. Doğan Hasan, Araştırma görevlileri Ozan Çapraz, Aylin Duman, Endüsti Mühendisi Ayşe Arı “Verimli KOBİ Destek Programı” hakkında bilgi verdi. Namık Kemal Üniversitesi Endüstri Mühendisliği olarak uzun zamandır düşündükleri projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını kaydeden Namık Kemal Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Aysun Sağbaş “Böyle bir projeyi Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile paylaştığımızda çok olumlu geri dönüşler aldık. Çok doğru bir yolda olduğumuzu ve böyle bir projenin başlatılmasının KOBİ’ler için gereklilik olduğunu sanayici kanadını temsilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde de görmüş olduk. Bu işbirlikleri bugüne kadar başarılı sonuçlar vermemiştir. Fakat umuyorum ki başlangıç olur ve ilk adım olur. Güzel çalışmaların sonunda ise başarılı sonuçlar verecektir” dedi.

PROJE EKİBİ OLUŞTURULDU

Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak proje ekibi oluşturduklarını kaydeden Sağbaş “Proje ekibinde öğretim üyelerimiz, araştırma görevlileri, endüstri mühendisliği yüksek lisans öğrencilerimiz yer alacak. Sizlerden gelecek talepler ve istekler doğrultusunda alanlara göre farklı mühendislik disiplinlerine göre akademisyenlerin dahil olması da gündemde olacak” dedi. Projenin amacından da bahseden Sağbaş “Aslında bir sorunun teşhisinin tedavisi mantığı ile yani “Ücretsiz Check Up” sloganı ile yola çıktık.  KOBİ’lerin mevcut durumlarını analiz edip, verimlilik konusunda nelere ihtiyaçları olduğu konusunda sorunları tespit edip, bilimsel yaklaşımlarla yaklaşıp üniversite bakış açısı ile çözüm önerileri sunmaya ve verimliliklerini artırma yolunda bir takım sistematik yaklaşımlar önerme yoluna çıktık” dedi.

“AKADEMİK ÇALIŞMADAN ÖTEYE GİDEMEYECEKTİR”

Sürecin hızlı bir şekilde sürmesi için üniversitenin sitesine ‘verimli KOBİ destek programı’ linkini koyarak KOBİ’lerin rahatlıkla bilgi almasını sağladıklarını kaydeden Sağbaş “Namık Kemal Üniversitesi bu süreçte tanındı. Fakültenin en genç bölümlerinden birisidir. Sanayinin içinde yer alan bölümün içinde yer almaktan da son derece memnunum. Sanayici kesimi sorunlarını aktarma aşamasında akademisyenler ile bundan önce bir araya getirilmemişti. Ne kadar iyi çalışmalar yaparsak yapalım sanayi ile bütünleşemediğiniz vakit entegre olamadığınız zaman bu başarılarınız sadece akademik bir çalışmadan öteye gidemeyecek” dedi.

3 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Tanıtım toplantısına yaklaşık 50 firmadan temsilci katılırken, firmaların yarısından fazlası KOBİ’lerde verimlilik programına katılacağı yönünde görüş bildirdi. Öte yandan, iyileştirme talep eden firmalar için yapılacak çalışmaların 3 ay içinde tamamlanacağı ifade edildi. 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10