"Bilgi eksikliği, depremden daha büyük tehlike"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından "Tekirdağ'da Deprem Tehlikesi, Riski ve Afete Hazırlık" konulu panel düzenlendi.

Tekirdağ 13.02.2015 11:53:00 0

PANEL DÜZENLENDİ

Önceki gün Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele konuşmacı olarak Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Şafak, Deprem Mühendisliği Ana Bilim DalıÖğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Pınar, Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülüm Tanırcan ve Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı Uzman Araştırmacı Dr. Can Zülfikar katıldı.

ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ GERÇEKLERİNDEN BİRİ

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Yüksek Jeofizik Mühendisi Sevim Avcı Yener'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen panel ilgi gördü. 8. Mekanize Tugayı komutan Vekili Binbaşı Cavit Tütüncü, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile çok sayıda vatandaşın katıldığı panelde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Deprem ülkemizin en önemli gerçeklerinden biri” dedi.

 

 

BİLGİLİ VE BİLİNÇLİ OLMALIYIZ

Hayata yön veren doğa olaylarını tahmin etmenin mümkün olmadığını söyleyen Albayrak “Fakat bilim kuruluşlarımızın yaptığı araştırmalar, muhtemel bir deprem felaketi ile yine karşı karşıya kalabileceğimizi gözler önüne seriyor. Bu nedenle korkmadan ve telaşa kapılmadan bilgili ve bilinçli bir yaklaşım içerisinde olmalıyız” dedi.

HEPİMİZİN VAZİFESİ

Bilgi eksikliğinin depremden daha büyük bir tehlike olduğunu belirten Albayrak “Afetlerden korunmak ve meydana gelecek zararları azaltabilmek için afet bilinci yüksek bir toplum oluşturmak hepimizin vazifesidir. Tekirdağ, ülkemizin deprem açısından en yüksek riski taşıyan illerinden biridir. Bu nedenle bölgemizde deprem riski, alınması gerekli tedbirler,  riskler detaylıca çalışılmalı, deprem olasılığına karşı psikolojik olarak iç rahatlatıcı yöntemler ortaya konmalıdır” dedi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10