Kültür varlıkları korunacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Miras Atölyesi' Projesini hayata geçirecek.

Tekirdağ 16.02.2015 12:05:00 0
Kültür varlıkları korunacak

RESTORASYON ÇALIŞMASI YAPILACAK

Proje kapsamında, Tekirdağ’ın kültürünü, yaşam tarzını, geçmişten günümüze günümüzden de geleceğe aktaracak olan kültür varlıklarının korunması, rehabilite edilmesi, tarihi dokunun gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması için, Süleymanpaşa’da kültür varlıklarının yoğun görüldüğü Ertuğrul Mahallesi’nde bir dizi restorasyon çalışması yapılacağı ifade edildi.

PROJEYE ÖNEM VERİYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, projeye büyük önem verdiklerini ifade etti. Sahip oldukları kültürel ve tarihi değerleri koruyup rehabilite ederek gelecek nesillere aktarmak ve turizme kazandırmak amacıyla böyle bir proje oluşturduklarını söyleyen Albayrak “İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığımız proje ile ilgili çalışmalara başladı. Proje ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm paydaşların da projeye destek vererek katkı sağlamalarını istiyoruz” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Projenin uygulamaya konulacağı Ertuğrul Mahallesi’nde projenin tamamlanması ile bir kültür sokağı oluşturma hedeflerinin olduğunu söyleyen Albayrak, “Süleymanpaşa için önemli bir proje. Çalışmalarımız titizlikle devam edecek” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10