Eğitim öğretim masaya yatırıldı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz başkanlığında yapılan Çerkezköy İlçe Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı'nda eğitim öğretim masa

Çerkezköy 16.02.2015 15:59:00 0
Eğitim öğretim masaya yatırıldı

KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMELİYİZ

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıya, ilçedeki okulların müdürleri katıldı. Toplantı “Örgün ve Yaygın eğitimin bölgenin istek ve ihtiyaçlarına, istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurullarla iş birliği yaparak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesi” konusunun görüşülmesi ile başladı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy’de kalifiye eleman yetiştirme konusunun önemine dikkat çekerek öncelikli amaçlarının meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin kalifiye özelliklerinin artırılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

3 YILDA 78 KURS DÜZENLENDİ

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez de bölgedeki sanayi kuruluşlarının kalifiye eleman ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi adına hayata geçirilen projelerden birisinin de UMEM Beceri 10 Projesi olduğunu ifade etti. Bu kapsamda UMEM kurslarına katılan tüm kursiyerlere her gün için bir ücret ödendiğini belirten Güldez, son 3 yıl içinde 78 kurs düzenlediklerini, bu kurslara toplam bin 200 kursiyerin katıldığını ve 900 kursiyerin işe yerleştirildiğini söyledi.

HERKESE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Şube Müdürü İrfan Danışmaz da UMEM Projeleri ile ilgili Şubat Ayı içinde Ankara’da bir toplantı yapılacağını belirtti. Çerkezköy adına da bu toplantıya kendisinin katılacağını ifade eden Danışmaz, okullardaki devamsızlık konusuna da dikkat çekti. İlkokullarda devamsızlık sorununu olmadığını, fakat orta öğretim kurumlarında devamsızlığın büyük bir sorun olduğunu belirterek, devamsızlık seviyesini minimize edebilmek adına başta okul müdürleri olmak üzere herkese görev düştüğünü söyledi.

MART’TA YGS’YE GİRECEKLER

Danışmaz, lise öğrencilerinin 15 Mart’ta YGS’ye gireceğini de anımsattı. Öğrencilerin daha sonra 2’nci aşama sınavına gireceğini ve bu sınav sonucuna göre tercih yapacağını ifade eden Danışmaz “Bölgemizde Meslek Yüksek Okulu var. Çerkezköy MYO Veliköy’e taşındı. Lise öğrencilerimiz için gerek Çerkezköy MYO, gerekse yakın bölgelerdeki diğer üniversitelere geziler düzenlemeliyiz” dedi. Toplantıda ‘Eğitim Kurumları dışında bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynaklarının seferber edilmesi’ konusu da görüşülürken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, bu konuda Okul Aile Birliklerine büyük görev düştüğünü belirtti. Danışmaz “Okul müdürleri de denetçi olarak okul aile birliklerine destek vermeli” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10