CHP yönetimi önseçim kararını değerlendirdi

Önseçim kararını değerlendiren CHP Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, "Parti Meclisi (PM) tarafından alınan Ön Seçim kararını uygun bulduk" dedi.

Malkara 18.02.2015 18:38:00 0
CHP yönetimi önseçim kararını değerlendirdi

45’İ HAKİM GÖZETİMİNDE YAPILACAK

Parti Meclisinin 7 Haziran seçimleri için bugüne kadarki en geniş ön seçim uygulamasını yapma kararı aldığını anımsatan Uzun “Demokrasinin ahlaki ve hukuki olarak kan kaybettiği bir süreçte CHP’nin aldığı bu karar, demokrasi tarihimize ciddi bir şekilde katkı yapmaktadır. Parti Meclisimizin aldığı karara göre, 85 seçim bölgesinin 55’inde üye katılımlı ön seçim yapılacak. Bunlardan 45’i hakim gözetiminde, 10’u örgüt gözetiminde örgüt katılımlı yapılacak" dedi.

ÖNSEÇİM UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ

Uzun, il ve ilçe örgütlerinin alınan kararı, demokratik şekilde hayata geçireceğine inandıklarını belirtti. Sosyal demokrasinin evrensel değer olarak kurallarını benimseyen, onları yaşama geçirmeyi amaçlayan tüm sosyal demokrat partilerin de o ülkenin koşullarına uygun aday belirleme yöntemleri olduğunu ifade eden Uzun “Avrupa’daki sosyal demokrat partiler buna örnek verilebilir. Parti Meclisimizin aldığı bugüne kadarki en geniş ön seçim uygulamasını destekliyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10